Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards Legat 2024
Solotrompetist Jeppe Lindberg Nielsen og tenorsolist Jacob Skov Andersen modtager Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards Legat
Det Kongelige Kapels bestyrelse har uddelt Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards legat 2024 til to fremragende kunstnere ved Det Kongelige Teater. Legatet er et hæderslegat, der består af to legatportioner af 35.000 kr.
Årets to prismodtagere er Jeppe Lindberg Nielsen, solotrompetist i Det Kongelige Kapel og Jacob Skov Andersen, tenorsolist ved Den Kongelige Opera.
Legatet blev uddelt efter repremieren på Puccinis opera Il trittico af Det Kongelige Kapels formand Sabine Weinschenck, som motiverede valget af de to legatmodtagere med disse ord:
Jeppe Lindberg Nielsen er solotrompetist i Det Kongelige Kapel med kapelnummer 1067. Han er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium Aalborg, Hochschule fur Musik Karlsruhe og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og han har været medlem af det Kongelige Kapel siden 2016. Udover det er han en aktiv kammermusiker, og han underviser på MGK. Hans høje tekniske færdigheder og varme humør gør ham til en fantastisk kollega, der er med til at øge trivslen på tværs af orkestret.
Jacob Skov Andersen er tenor ved Den Kongelige Opera. Han er uddannet på Operaakademiet, og han har været en fast del af Den Kongelige Operas solistensemble siden sæson 2022/2023. På Det Kongelige Teater har han allerede sunget nogle af de største tenorroller blandt andet Tamino i Tryllefløjten, Don Ottavio i Don Juan, Alfredo i La traviata og Lenskij i Eugen Onegin. Han vandt en Reumert som ‘Årets sanger i 2021’, blev nomineret igen i 2023, og i 2024 modtog han Aalborg Operapris. Hans varme, skønne stemme og hans professionelle tilgang til arbejdet gør, at han stråler på scenen.
Om Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards legat
Holger Bruusgaard var baryton og ansat på Det Kongelige Teater i en lang årrække, hvor han blev udnævnt til Kongelig Kammersanger. Han forlod Det Kongelige Teater i 1938, og da hans hustru året efter døde, trak han sig helt tilbage fra musiklivet. Ægteparret efterlod sig ved testamente en stor formue til kommende generationer af musikere og sangere, kaldet ’Kgl. Kammersanger Holger Bruusgaards Legat’. Legatet uddeles én gang årligt til to kunstnere. I fundatsen står, at renterne skal deles mellem en musiker med udviklingsmuligheder fra Det Kongelige Kapel og en sanger, hvor der tages mest muligt hensyn til stemmens skønhed.
Nøgleord
Kontakter
Louise PedersenPR- og presseansvarlig. opera og koncerter
Tlf:+45 40 53 00 35lope@kglteater.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Det Kongelige Operakor og Odense Symfoniorkester fejrer Beethoven18.11.2024 09:40:11 CET | Pressemeddelelse
Sidste år inviterede Det Kongelige Operakor og Odense Symfoniorkester til operagalla i Odense Koncerthus. Nu gentager de succesen i anledning af 200-året for Beethovens ikoniske 9. symfoni.
Skuespilhuset, Operaen og Gamle Scene får internationalt miljømærke18.11.2024 09:29:29 CET | Pressemeddelelse
Det Kongelige Teater kan fejre en ny milepæl i arbejdet med mere bæredygtighed. Teatrets tre huse er nemlig alle blevet certificeret med det internationale miljømærke Green Key.
Pinocchio – årets nye børneforestilling i Skuespilhuset12.11.2024 11:01:45 CET | Pressemeddelelse
Det ikoniske eventyr af Carlo Collodi om en lille dukkes farefulde færd er blevet til en ny, spektakulær børneforestilling på Det Kongelige Teater.
Balkonrundgangen på Gamle Scene nyrestaureret og klar til at modtage publikum8.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Balkonrundgangen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene har gennemgået en større restaurering, og publikum kan nu opleve rummets bemalede vægge, stukudsmykninger og marmorerede bundlister stråle på ny.
Det Kongelige Teater inviterer til samtale om handicap i scenekunsten7.11.2024 12:03:50 CET | Pressemeddelelse
Er repræsentation og ligestilling i scenekunsten utopi? Eller er det muligt at gentænke scenerummet, så der grundlæggende skabes ligestillede forudsætninger for alle, og i så fald hvordan? Det er temaerne, når Det Kongelige Teater d. 14. november i Skuespilhuset inviterer til samtale om handicap i scenekunsten.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum