Aarhus Universitet Science Museerne

Ny udstilling på Steno Museet får verdens største strikkede moderkage

Del

Vær med til at vække verdens nok største moderkage til live. Science Museerne inviterer til strikkeworkshop med australsk placenta-strikker og kunstner.

Den strikkede moderkage skal være ved indgangen til udstillingen "Den oversete krop"  Foto: Rebecca Vandyk-Hamilton
Den strikkede moderkage skal være ved indgangen til udstillingen "Den oversete krop" Foto: Rebecca Vandyk-Hamilton

Steno Museet i Aarhus inviterer strikke- og hækleentusiaster til en enestående workshop med den australske kunstner Rebecca Vandyk-Hamilton, som står bag det imponerende kunstværk – en tre meter bred, strikket moderkage. Kunstværket skal være en del af museets nye udstilling "Den Oversete Krop," der sætter fokus på kvindelig biologi og de kønslige uligheder i medicinsk forskning. Udstillingen åbner i januar 2025.

Vær med til at færdiggøre moderkagen

Moderkagen er ankommet til Danmark i fem kufferter. Science Museerne har derfor brug for lokal hjælp til at strikke den sammen igen, så den kan udstilles. Det er en unik mulighed for at blive en del af et kunstprojekt, der vil sætte fokus på moderkagens betydning. Workshoppen giver også plads til refleksion og samtaler om moderkagen og dens ofte oversete rolle i forhold til medicinsk forskning.

Workshoppen afholdes af den australske kunstner Rebecca Vandyk-Hamilton. Alle, uanset erfaring med strik eller hækling, er velkomne til at deltage. Det vigtigste er lysten til at være med i samskabelsen af et kunstværk, der sammen med en hæklet navlestreng skal fungere som indgangen til en vigtig udstilling. 

Praktiske oplysninger

  • Deltagelse er gratis og giver desuden gratis adgang til Steno Museet hele dagen
  • Erfaring med strik eller hækling er ikke nødvendig. 
  • Man strikker med strikkepinde på størrelse med halve kosteskafte
  • Workshoppen foregår på både dansk og engelsk
  • Kaffe, te og kage til alle i strikkepauserne
  • Alle er velkomne til at deltage


Tid og sted

Workshoppen afholdes på Steno Museet, C.F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C. 

Lørdag 2. november kl. 13-16

Søndag 3. november kl. 13-16

Begrænset antal pladser. Man deltager som udgangspunkt kun den ene dag.

Tilmelding efter først-til-mølle på https://sciencemuseerne.dk 

Om udstillingen "Den Oversete Krop"

Udstillingen sætter fokus på, at kvindekroppen er overset i medicinsk og biologisk forskning. Gennem samarbejde med forskere, skoleelever og kunstnere vil udstillingen undersøge, hvordan kønslig skævhed har påvirket forskning, diagnosticering og behandling. 

Science Museerne klipper navlestrengen til første del af udstillingen "Den Oversete Krop" 17. januar 2025. Den fulde udstilling åbner i 2026. 

Bag projektet

Initiativet er taget af lektor Felicity Mae Davis fra Aarhus Universitet i samarbejde med forskere og kunstnere. Udstillingen er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsrådgiver v. Science Museerne, Trine Bjerre Mikkelsen
email: tbm@sm.au.dk
mobil: 93508248

Billeder

En enorm moderkage vil pryde indgangen til en ny udstilling på Steno Museet om "Den oversete krop". Foto: Rebecca Vandyk-Hamilton.
En enorm moderkage vil pryde indgangen til en ny udstilling på Steno Museet om "Den oversete krop". Foto: Rebecca Vandyk-Hamilton.
Download
Kunstneren med moderkage og strikkepinde
Kunstneren med moderkage og strikkepinde
Download
En del af den tre meter store moderkage
En del af den tre meter store moderkage
Download

Links

Om Science Museerne

Science Museerne omfatter Ole Rømer Observatoriet, Væksthusene i Botanisk Have Aarhus, Steno Museet, Herbariet og Offentlige Foredrag i Naturvidenskab. Science Museerne hører under Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet. Læs mere på https://sciencemuseerne.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Science Museerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Science Museerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye