Klimadatastyrelsen

Nu kan du skræddersy dit eget kort

Del

Med teknologien Vector Tiles er det nu muligt at tilpasse Klimadatastyrelsens autoritative skærmkort til lige præcis dit behov

Klimadatastyrelsen lancerer nu skærmkortet i Vector Tiles, hvor brugerne selv kan tilpasse skærmkortet:

”Det er en helt ny måde at udstille vores kort på. Tidligere har vi vurderet, hvilke elementer der var vigtigst i skærmkortet. Nu kan anvenderne også selv tilpasse kortet, så det bliver skræddersyet til deres forretningsbehov. Det tror vi giver stor værdi for brugerne, hvad enten det drejer sig om myndigheder eller private virksomheder,” siger Søren Beltofte, der er vicedirektør i Klimadatastyrelsen.

Tidligere har Klimadatastyrelsen leveret skærmkortet i et såkaldt raster-format, hvor designet af kortet lå fast, når det blev udstillet, men nu er designfasen så at sige rykket ud til slutbrugerne, som selv kan tilpasse kortet.

Det vil sige, at brugerne selv bestemmer, hvilket farver der skal bruges på kortet. Det kan fx være, at vandet ikke længere skal være blåt, eller at vejene skal have en anden farve.

Det er også muligt at ændre på fonte og størrelser på vejnavne og andre betegnelser i kortet, og man kan selv vælge om objekter i kortet som fx huse og veje skal vises.

Man kan selvfølgelig også stadig bruge skærmkortet med det forudindstillede design.

Der bliver løbende udviklet flere kort og funktionaliteter

Teknologien med Vector Tiles er ikke ny, men det er første gang, at Klimadatastyrelsen udstiller et sine autoritative kort på denne måde. Det er planen, at der løbende kommer nye funktionaliteter og kortprodukter til, så løsningerne bliver endnu mere fleksible for brugerne:

”Det smarte ved, at vi udstiller kort på denne måde er, at der er fuld fleksibilitet for brugerne, samtidig med kortet stadig bliver løbende opdateret, så man som myndighed eller virksomhed både har et tilpasset produkt og et produkt med høj aktualitet,” siger Søren Beltofte.

Henter man som anvender skærmkortet via Vector Tiles, så vil det blive opdateret med nye data månedligt. Det kan hentes på Dataforsyningen, og det er også tilgængeligt igennem Dataforsyningens QGIS-plugin, så man kan arbejde med kortet i QGIS.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Klimadatastyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimadatastyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye