Nu kan du skræddersy dit eget kort
Med teknologien Vector Tiles er det nu muligt at tilpasse Klimadatastyrelsens autoritative skærmkort til lige præcis dit behov

Klimadatastyrelsen lancerer nu skærmkortet i Vector Tiles, hvor brugerne selv kan tilpasse skærmkortet:
”Det er en helt ny måde at udstille vores kort på. Tidligere har vi vurderet, hvilke elementer der var vigtigst i skærmkortet. Nu kan anvenderne også selv tilpasse kortet, så det bliver skræddersyet til deres forretningsbehov. Det tror vi giver stor værdi for brugerne, hvad enten det drejer sig om myndigheder eller private virksomheder,” siger Søren Beltofte, der er vicedirektør i Klimadatastyrelsen.
Tidligere har Klimadatastyrelsen leveret skærmkortet i et såkaldt raster-format, hvor designet af kortet lå fast, når det blev udstillet, men nu er designfasen så at sige rykket ud til slutbrugerne, som selv kan tilpasse kortet.
Det vil sige, at brugerne selv bestemmer, hvilket farver der skal bruges på kortet. Det kan fx være, at vandet ikke længere skal være blåt, eller at vejene skal have en anden farve.
Det er også muligt at ændre på fonte og størrelser på vejnavne og andre betegnelser i kortet, og man kan selv vælge om objekter i kortet som fx huse og veje skal vises.
Man kan selvfølgelig også stadig bruge skærmkortet med det forudindstillede design.
Der bliver løbende udviklet flere kort og funktionaliteter
Teknologien med Vector Tiles er ikke ny, men det er første gang, at Klimadatastyrelsen udstiller et sine autoritative kort på denne måde. Det er planen, at der løbende kommer nye funktionaliteter og kortprodukter til, så løsningerne bliver endnu mere fleksible for brugerne:
”Det smarte ved, at vi udstiller kort på denne måde er, at der er fuld fleksibilitet for brugerne, samtidig med kortet stadig bliver løbende opdateret, så man som myndighed eller virksomhed både har et tilpasset produkt og et produkt med høj aktualitet,” siger Søren Beltofte.
Henter man som anvender skærmkortet via Vector Tiles, så vil det blive opdateret med nye data månedligt. Det kan hentes på Dataforsyningen, og det er også tilgængeligt igennem Dataforsyningens QGIS-plugin, så man kan arbejde med kortet i QGIS.
Kontakter
René ThunøPresse- og kommunikationskonsulentStyrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Tlf:+45 22 36 49 62retje@sdfi.dkFølg pressemeddelelser fra Klimadatastyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimadatastyrelsen
Klimadatastyrelsen udvider nettet af GNSS-målestationer4.4.2025 08:49:32 CEST | Pressemeddelelse
Målestationer over hele Danmark holder øje med landets bevægelser. Nu lukker ny station i Hanstholm et hul i nettet i det nordvestjyske.
Årets fotoflyvninger er startet20.3.2025 09:13:24 CET | Pressemeddelelse
Igen i år går Klimadatastyrelsen på vingerne og indsamler data fra luften. De mange data kan herefter bruges til mange forskellige formål i både den offentlige og private sektor
Overgravede kabler og ledninger koster samfundet 1,24 mia. kroner årligt6.2.2025 09:07:32 CET | Pressemeddelelse
Det er en dyr affære, når ledninger og kabler bliver gravet over i forbindelse med gravearbejde. Det viser en ny analyse fra Klimadatastyrelsen.
Digital tvilling kan blive et vigtigt værktøj i klimasikringsindsatsen11.12.2024 13:29:45 CET | Pressemeddelelse
Klimadatastyrelsen udvikler en 3D-visualisering af hele Danmark, der vil kunne bruges til klimasikring og varsling
Stor graveaktivitet giver flere graveskader4.12.2024 12:50:51 CET | Pressemeddelelse
I 2023 steg antallet af overgravede ledninger i forbindelse med gravearbejder. Det viser ny graveskaderapport fra Klimadatastyrelsen
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum