Aalborg Universitet

AAU-forskere modtager 30 millioner kr. til projekt om fremtidens antenne-måleudstyr

Del

Nyt projekt vil udvikle en drone, der kan måle kommunikationen fra og til store ”konstruktioner” såsom fly og skibe. Det vil revolutionere branchen og give både større sikkerhed og store økonomiske og grønne besparelser.

Drone-projektet skal løbe over de kommende fire år og vil kunne gøre en stor forskel for virksomheder i Danmark og ikke mindst globalt. Det er Innovationsfonden, der har bevilget 30 mio. kr. til projektet.

”Nu har jeg været med i snart en menneskealder, og det, at vi nu endelig arbejder på at lave et dansk produceret antenne-målesystem som kan bruges af store virksomheder i hele verden og som ikke kommer til at koste 100 millioner kroner. Det synes jeg er helt fantastisk”, udtaler Gert Frølund Pedersen, som er leder af de forskere fra Aalborg Universitet, der er med i projektet.

Formålet med projektet er at producere et målesystem, der kan måle den kommunikation, der bliver sendt ud fra blandt andet fly og skibe. De såkaldte elektromagnetiske signaler.

Det gør man af flere grunde. Dels for at sørge for, at den energi, man bruger på at kommunikere via signalerne, bliver brugt så hensigtsmæssigt som muligt.

Dels fordi signalerne kan forstyrre andres kommunikation, hvis de ikke fungerer optimalt.

Og endelig for at sikre, at kommunikationen ikke bliver opfanget af andre end dem, den var tiltænkt.

Målingen kommer til at foregå ved hjælp af droner, som nemt vil kunne tilgå flyet eller skibet og undersøge signalerne fra luften.

Indtil nu har det været meget besværligt og omkostningstungt at tjekke kommunikationen. Det har skulle foregå på særlige anlæg og mens flyet holdt stille.

Men med det nye projekt vil dronen altså kunne foretage tjekket når som helst og hvor som helst.

Det vil ikke bare give store besparelser økonomisk men også i forhold til CO2-udledning.

Udover Aalborg Universitet er Innovationsfonden, SDU og virksomheden Quadsat med i projektet.

Og planen er, at man allerede om 18 måneder vil have en første version færdig, som man kan teste ved Aalborgs store antennefacilitet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye