Klimadatastyrelsen

Hvem vinder Grunddataprisen 2024?

Del

For tredje gang uddeles Grunddataprisen til en privat virksomhed, som har formået at skabe samfundsmæssig værdi med grunddata.

Virksomhederne Tembi, Viamap og Clever er de nominerede, som kæmper om at modtage Grunddataprisen 2024, der uddeles den 24. oktober på konferencen Danmarks Data.

De nominerede har hver især skabt digitale løsninger eller produkter, som ved brug af grunddata har skabt værdi for samfundet:

”Jeg synes, det er tre rigtig stærke nominerede, som vi har valgt i år. Der er en generel tendens til, at de løsninger, som vi ser udviklet med udgangspunkt i grunddata, får større og større værdi. Det er vi rigtig glade for, for det jo hele formålet med at stille de centrale grunddata frit til rådighed. De skal skabe værdi for os alle sammen,” siger Rikke Hougaard Zeberg, der er direktør i Klimadatastyrelsen.

Grunddataprisen uddeles af IT-branchen, Dansk IT og Klimadatastyrelsen. Det er tredje gang, den uddeles. Sidste år vandt virksomheden IT34 med projektet Den Digitale Undergrund.

De nominerede

Siden deadline for indstillinger den 23. august har et fagligt panel behandlet indstillingerne og præsenteret deres vurdering for juryen.

Den første nominerede er virksomheden Tembi, der forbinder og strukturerer data og information, så kunderne gennem avancerede modeller får adgang til markedsindsigt i stor skala. Modellerne giver unik transparens og mulighed for at forudsige, hvordan geografiske områder, markeder og virksomheder vil udvikle sig. Det giver kunderne adgang til indsigt, som de ellers ikke ville have mulighed for.

Viamap er den anden nominerede. Viamap har udviklet en automatiseret beregner, der samler relevante data for grundvandssikring i en generator, som dermed digitaliserer arbejdet hos kommunen og forsyningsselskabet. Den datadrevne tilgang giver et unikt overblik, og muliggør, at alle beslutninger kan træffes objektivt og systematisk. Platformen gør det nemt at simulere scenarier, hvilket fremmer dokumentation og sikrer, at den bedste model vælges.

Den sidste nominerede er Clever, som har udviklet projektet Clever Location. For at kunne udbygge sit netværk af ladestationer har Clever skabt en webGIS platform og udviklet modeller, der rater lokationer ift. potentiale og relevans. Når en lokation udpeges i kortet opsamles alle data for stedet til Clevers planlægningsværktøj. Der er også integration af produktionsdata for eksisterende ladelokationer. Projektet benytter sig af en lang række grunddata.

Danmarks Data har fokus på innovation, vækst og grøn omstilling

Grunddataprisen uddeles som nævnt på konferencen Danmarks data, der afholdes torsdag den 24. oktober hos Dansk IT på Østerbro i København. Vinderen udpeges af juryen som består af: Direktør Rikke Hougaard Zeberg, Klimadatastyrelsen, Adm. Direktør Natasja Friis Saxberg, IT-Branchen, Direktør Pernille Kræmmergaard, Digitaliseringsinstituttet og Adm. Direktør Jeanette Hartz, Dansk IT.

Fokus på årets konference er innovation, vækst og grøn omstilling med intelligent brug af Danmarks data. Programmet består blandt andet af oplægget ’Data og samarbejde skal understøtte den grønne omstilling’ fra Klimadatastyrelsens direktør Rikke Hougaard Zeberg.

Det er stadig muligt at tilmelde sig konferencen, der afholdes i samarbejde mellem IT-branchen, Dansk IT og Klimadatastyrelsen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Klimadatastyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimadatastyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye