Danmarks Frie Forskningsfond lancerer ny fondsstrategi
Danmarks Frie Forskningsfond præsenterer nu sin nye strategi for 2024-2026, Fri forskning i en verden under forandring, der skal skabe et solidt grundlag for dansk forsknings fortsatte udvikling.
Læs Danmarks Frie Forskningsfonds strategi 2024-2026 her
Danmarks Frie Forskningsfonds (DFF) nye strategi ”Fri forskning i en verden under forandring” har tre pejlemærker: Strategien skal styrke dansk forskning i verdensklasse, understøtte fri forskning i en verden under forandring og tilpasse sig nye paradigmer for forskningsbedømmelse.
Bestyrelsesformand Søren Serritzlew udtaler: "Med sin nye strategi vil fonden ikke kun fremme de mest banebrydende idéer, men også arbejde for at fremme den frie forsknings udfoldelse i et forandret forskningsfinansierende landskab. Vi tror på, at det vil skabe grundlaget for den viden, der skal forme fremtidens Danmark og verden – og i en tid, hvor verden ændrer sig hastigt, og udfordringer som klima, teknologi og global sikkerhed kræver nye løsninger, er det afgørende, at forskerne får mulighed for at arbejde frit og originalt."
Med denne strategi vil fonden styrke fri forskning, sikre diversitet og kvalitet i forskningen og tilpasse sig et forandret forskningsfinansierende landskab, og på den måde skabe et solidt grundlag for dansk forsknings fortsatte udvikling.
Verden under forandring: Fri forskning er fundamentet
Ved at fremme fri forskning, som kan skabe ny viden og erkendelser, kan fonden være med til at understøtte, at vi som samfund kan håndtere store samfundsudfordringer såsom klimaforandringer, sundhed og digital omstilling. Samtidig vil fonden gennem øget fokus på formidling og transparens arbejde for, at forskningen i endnu højere grad bidrager til en frugtbar og åben forskningskultur.
Med den nye strategi vil fonden desuden intensivere sit fokus på samspillet med private fonde for at sikre bred finansiering af forskningsidéer samt arbejde målrettet på at fremme internationalt samarbejde i en ny geopolitisk virkelighed. Desuden sætter strategien fokus på retningslinjer for brugen af kunstig intelligens og fremme af Open Science, som skal øge transparensen og tilgængeligheden af forskningsresultater i hele samfundet.
Læs Danmarks Frie Forskningsfonds strategi 2024-2026 her
Faktaboks: Om Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den nybrudsskabende forskning i Danmark.
Danmarks Frie Forskningsfond finansierer fri forskning, dvs. forskning baseret på forskernes egne idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder.
Herudover rådgiver fonden uddannelses- og forskningsministeren, regeringen og Folketinget i forskningsfaglige spørgsmål. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.
Kontakter
Jesper RisomKontorchef
Tlf:+45 23 63 94 10jspr@ufm.dkKaren Marie Bjørnstrup VølundSpecialkonsulent
Tlf:+45 72 31 89 31kmbv@ufm.dkBilleder
Links
Om Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den nybrudskabende forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder. Fonden uddeler også hvert år tematiske midler til politiske og strategiske satsninger.
DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond
Otte ph.d.-studerende skal forske uden for universiteterne5.12.2024 08:40:00 CET | Pressemeddelelse
Otte kommende ph.d.-studerende har til sammen modtaget 22,8 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond. Stipendiatmodtagerne skal lave deres ph.d. på en anden offentlig forskningsinstitution end de danske universiteter.
Støtte til humanistiske tidsskrifter og styrket samarbejde mellem danske forskningsmiljøer4.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Frie Forskningsfond har samlet uddelt lidt mere end seks millioner kroner under virkemidlerne ’Tidsskrifter’ og ’Eksplorativt Netværk’. Midlerne skal støtte udbredelsen af humanistisk forskning og styrke samarbejdet mellem danske forskningsmiljøer.
Skolarstipendier til studerende og midler til forskningsophold i udlandet27.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Otte studerende fra de sundhedsvidenskabelige uddannelser har modtaget samlet 1,5 millioner kroner til videnskabeligt arbejde. Tre forskere har desuden modtaget midler til at fremme internationaliseringen af samfundsvidenskabelig forskning og skal på forskningsophold i udlandet.
Grøn forskning løftes til nye højder med 132 millioner kroner26.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Frie Forskningsfond støtter med uddelingen ’Fri grøn forskning’ den grønne og nysgerrighedsdrevne forskning. 132 millioner kroner er bevilliget til 42 nye, nybrudsskabende forskningsprojekter, som alle skal bidrage med viden til, hvordan vi kan løse de klima- og miljømæssige udfordringer, som hele verdenen står over for.
Over 28 millioner kroner til forskning i ældre22.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni originale forskningsprojekter med fokus på ældre ser nu dagens lys med støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond. Projekterne skal bl.a. understøtte praksisnær forskning inden for pleje og omsorg samt belyse den ældre borgers sociale, psykologiske og fysiske robusthed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum