Udenrigsministeriet

Europaministeren rejser til Warszawa for at drøfte europæisk samarbejde og kommende EU-formandskaber

Del

Europaminister Marie Bjerre rejser til Warszawa for at mødes med Polens europaminister, Adam Szłapka. Formålet med besøget er at styrke samarbejdet og intensivere dialogen mellem Danmark og Polen forud for Polens overtagelse af EU-formandskabet til januar og Danmarks eget EU-formandskab i andet halvår af 2025.

"Mit besøg til Polen sker som led i min europæiske rundrejse, hvor jeg planlægger at besøge alle EU’s medlemslande forud for Danmarks EU-formandskab. Danmark overtager EU-formandskabet fra Polen, og vi vil under dansk formandskab prioritere et styrket europæisk samarbejde om Ukraine, sikkerhed og forsvar, EU’s konkurrenceevne samt grøn og digital omstilling. På alle de spørgsmål er Polen en vigtig partner, og mit besøg er derfor en vigtig del af forberedelserne", udtaler Marie Bjerre.

Europaministeren vil under besøget drøfte de foreløbige prioriteter for Danmarks og Polens EU-formandskaber og samarbejdet inden for det såkaldte trio-formandskab, som Polen, Danmark og Cypern indgår i. Europaminister Marie Bjerre vil også mødes med den polske justitsminister, Adam Bodnar, for at drøfte retsstatssituationen i både EU og Polen.

For yderligere pressespørgsmål, kontakt presserådgiver Julian Petar Ilievski +45 21 38 27 05, juliev@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen rejser med sine nordiske og baltiske kolleger til Moldova forud for skelsættende folkeafstemning om EU14.10.2024 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag besøger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen Moldova med sine udenrigsministerkolleger fra Norden og Baltikum. Besøger finder sted kort inden, der søndag d. 20. oktober afholdes præsidentvalg i landet og dertil en folkeafstemning om, hvorvidt Moldova skal ændre sin forfatning og gøre det til et mål for landet at blive optaget i EU. Formålet med ministerens besøg er at vise Danmarks støtte til Moldovas demokratiske udvikling og landets vej mod EU-medlemskab. "Moldova har på kort tid gjort betydelige fremskridt som kandidatland til EU i en tid, hvor Ruslands aggressive fremfærd i regionen og massive påvirkningskampagner ellers truer den positive udvikling. Vi skal i en svær situation anerkende og rose Moldovas udvikling, og det ser jeg frem til," siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. Under sit besøg til Moldova vil udenrigsministeren blandt andet deltage i et debatarrangement med studerende og andre borgere ved universitet i byen Balti. "Der er stadig moldovere, der tøver

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye