Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune søger input til nyt bibliotek og kulturhus i Rødekro

Del

Aabenraa Kommune ønsker borgernes input til fremtidens biblioteks, kultur- og hærvejshotspot i Rødekro, der skal fungere som både et lokalt samlingspunkt og et pusterum for turister på Hærvejen. Derfor opfordres alle, der er interesserede i at bidrage til processen, til enten at møde op ved det kommende bibliotek eller deltage digitalt.

Hvordan skal det kommende biblioteks, kultur- og hærvejshotspot i Rødekro udvikles? Hvad skal huset bruges til, og hvad kunne man tænke sig mere af i Rødekro? Det er blot nogle af de spørgsmål, kommunen ønsker borgernes input til.

- Vi er meget interesserede i at høre, hvilke ønsker der er lokalt, da det er meningen, at det skal være et hus for Rødekros borgere og udvikles og formes på baggrund af de lokale behov og idéer. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil benytte sig af muligheden for at give deres idéer til kende, så vi kan få et biblioteks, kultur- og hærvejshotspot i Rødekro, som bliver et lokalt samlingspunkt og dermed er med til at skabe en mere livlig bymidte, siger Signe Bekker Dhiman, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune.

Der er derfor opstillet en dialogstation ved Hærvejen 24, hvor borgerne kan komme med deres forslag til det nye biblioteks, kultur- og hærvejshotspot. Ligesom der i samme periode er en digital opslagstavle, hvor borgerne hjemme fra stuerne kan komme med deres idéer og forslag. Den digitale opslagstavle kan findes på aabenraa.dk/rødekro. Dialogstationen og den digitale opslagstavle er tilgængelige til og med 28. oktober.

Derudover har kommunen torsdag 10. oktober mellem 10 og 17 opstillet et bykontor, hvor man kan møde medarbejdere fra forvaltningen samt rådgivere på projektet. Her kan man blive klogere på projektet og få svar på spørgsmål om det kommende biblioteks, kultur- og hærvejshotspot, samtidig med at man kan komme med idéer og forslag til det nye bibliotek og kulturhus.

Tilbage i maj offentliggjorde Aabenraa Kommune, at de havde købt underetagen på ejendommen på Hærvejen 24 i Rødekro med henblik på at indrette det til biblioteks, kultur- og hærvejshotspot. På byrådsmødet 9. oktober blev budget 2025 vedtaget. Dette indebærer blandt andet, at kommunen også erhverver ejendommens første sal, så der bliver mere plads til det kommende biblioteks, kultur- og hærvejshotspot.

- Et kulturelt samlingspunkt, som det nye bibliotek og kulturhus bliver, vil sammen med Hærvejsparken overfor og omdannelsen af den centrale del af Hærvejen styrke udviklingen af Rødekro bymidte, siger Dorte Soll, formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter i Aabenraa Kommune.

Udover at fungere som bibliotek og kulturhus i Rødekro, er det også meningen, at huset skal være et såkaldt hotspot for de mange turister, som hvert år går ad Hærvejen. Her vil det være muligt at tage en pause og ordne en række praktiske ting.

Idéer og input fra dialogstationen og den digitale opslagstavle vil indgå som en del af et værdiprogram, der blandt andet skal anvendes til fundraising med henblik på at realisere projektet. Værdiprogrammet vil også blive brugt af arkitekterne, der skal stå for ombygningen af Hærvejen 24 til det kommende biblioteks, kultur- og hærvejshotspot.

Kontakter

Signe Bekker Dhiman
Formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Aabenraa Kommune
Tlf.: 41 66 44 49
E-mail: sbekk@aabenraa.dk

Dorte Soll
Formand, Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Aabenraa Kommune
Tlf.: 40 85 11 52
Mail: dbso@aabenraa.dk

Jonas Fievé
Kommunikationskonsulent, Aabenraa Kommune
Tlf.: 24 91 79 28
E-mail: jfie@aabenraa.dk

Links

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye