Stort potentiale for øget dansk-tyskt samarbejde - Ny rapport fra Interreg-projektet Fehmarn Belt Innovation er udgivet
Der er store potentiale for styrket samarbejde mellem Danmark og Tyskland. Det viser en ny rapport udarbejdet af projektet Fehmarn Belt Innovation med Erhvervshus Sjælland i spidsen.

Interreg-projektet Fehmarn Belt Innovation (FBI) har offentliggjort resultaterne af en ny undersøgelse. Rapportens resultater tydeliggør det store potentiale for et styrket samarbejde mellem Danmark og Tyskland inden for fødevarer/bioteknologi, maritim økonomi og intelligent byggeri.
Rapporten "Aktør- og kompetenceanalyse", udarbejdet af KiWi (Kieler Wirtschaftsförderung) viser, at der på begge sider af Femern Bælt findes netværk, klynger, innovationscentre, videnskabelige institutioner og virksomheder med stærke kompetencer.
"Et tættere samarbejde mellem disse aktører lover synergier og et innovationsboost for hele regionen," siger Dr. Barbara Weig, innovationsmanager hos KiWi.
Øget samarbejde skaber innovation og arbejdspladser
Fehmarn Belt Innovation-projektet har over de sidste 18 måneder arbejdet på tværs af grænserne i Femern Bælt-regionen for at fremme innovationer inden for de tre nævnte områder. I de seneste måneder har studerende og virksomheder fra både Danmark og Tyskland deltaget i gensidige besøg og fælles projekter og sammen udviklet innovative løsninger. For eksempel har danske virksomheder besøgt den maritime messe SMM i Hamborg, studerende har samarbejdet med byggevirksomheder og præsenteret dette på NordBau i Neumünster, 22 tyske startups har besøgt Bio Innovation Institute (BII) og både danske og tyske virksomheder besøgte TechBBQ i København.
Resultaterne af den nye undersøgelse giver et detaljeret overblik over de eksisterende fokusområder og kompetencer blandt innovationsaktørerne i Femern Bælt regionen. Den bedre forståelse af aktørernes kompetencer gør det muligt at målrette og udvikle samarbejdet mellem videns-institutioner, erhvervsklynger, studerende og innovative virksomheder, hvilket vil frigøre mere potentiale. Dette kan i sidste ende skabe nye arbejdspladser og styrke bosætningen i regionen, så den står stærkere og klar, når Femern Bælt-forbindelsen åbner i 2029.
Rapporten vil blive opdateret løbende
Aktør- og kompetenceanalysen vil blive opdateret og udvidet om et år. Rapporten kan downloades fra projektets hjemmeside: https://ehsj.dk/content/ydelser/fehmarn-belt-innovation-fbi/27747143-8051-49b7-8046-20a5007376ee/
Fehmarn Belt Innovation informerer også løbende om aktiviteter på projektets LinkedIn-side: https://www.linkedin.com/company/fehmarn-belt-innovation/
Om Fehmarn Belt Innovation
Projektet Fehmarn Belt Innovation er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Region Sjælland. Målet er at intensivere netværket mellem danske og tyske aktører for at bidrage til en tættere integreret og mere konkurrencedygtig region gennem tættere samarbejde. Projektpartnerne i Fehmarn Belt Innovation er: Erhvervshus Sjælland, Business Lolland-Falster, Roskilde Universitet, ZEALAND Academy, Knowledge Hub Zealand, KiWi (Kieler Wirtschaftsförderung), Wirtschaftsförderung Lübeck, Technikzentrum Lübeck og Technische Hochschule Lübeck.
Læs mere om Fehmarn Belt Innovation her: https://ehsj.dk/content/ydelser/fehmarn-belt-innovation-fbi/27747143-8051-49b7-8046-20a5007376ee/
Nøgleord
Kontakter
Morten PristedProjektleder
Tlf:6188 4627mpr@ehsj.dkBilleder

Om Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.
Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.
Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.
Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk
Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland
Flere kurser på vej: SMV'er får starthjælp til deres grønne regnskaber10.4.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Der er konkrete økonomiske gevinster at hente for virksomheder, som har styr på deres CO2-regnskab og ESG-dokumentation. Kurserne fra Erhvervsfyrtårn Femern gør det nemmere for små og mellemstore virksomheder at komme i gang med den grønne afrapportering.
1,5 mio. kr. til kickstart af eksport for sjællandske virksomheder11.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
D. 24. marts åbner den næste pulje i SMV:Eksport, som er særligt til virksomheder i Region Sjælland. Her kan man få op til 150.000 kr. i tilskud til en privat rådgiver inden for eksport. Puljen er en af de sidste i denne omgang, så det er med at holde sig til, siger Hendrik Staack, forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland.
Hauberg Technique tager dansk brandteknologi til det globale marked3.2.2025 07:30:00 CET | Nyhed
Brandslukning kan blive mere effektiv og sikker gennem de rette teknologier. Det mener Hauberg Technique i Haslev. Snart er de klar med en helt ny brandslukningsløsning og store ambitioner på det globale marked.
Nyt IT-system tidobler resultatet hos SR Hydraulik Service på blot et år16.1.2025 08:00:00 CET | Nyhed
Da SR Hydraulik Service fik vokseværk, blev det sværere for Simon Rasmussen at følge med de administrative opgaver, og ordrer blev ikke faktureret korrekt. Men med et digitalt løft og de rette systemer er virksomheden i dag mere effektiv end nogensinde før. Og det ses tydeligt på bundlinjen.
66,5 mio. kr. til udvikling af danske små og mellemstore virksomheder15.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De nye midler er tilført SMV:PRO og SMV:Vækstpilot fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og forventes at komme til gavn for flere hundrede virksomheder i hele landet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum