Bioinnovation Institute

Nykåret nobelprisvinder i kemi er hjernen bag dansk-støttet innovationsprojekt

Del

Professor David Baker fra Institute of Protein Design på University of Washington, der netop er blevet annonceret som årets vinder af nobelprisen i kemi, trækker stærke tråde til det danske innovations-økosystem.

David Baker vinder Nobelprisen i Kemi 2024 for sit banebrydende arbejde med at bruge computationelle metoder til at designe proteiner.
David Baker vinder Nobelprisen i Kemi 2024 for sit banebrydende arbejde med at bruge computationelle metoder til at designe proteiner. BioInnovation Institute

Professor David Baker fra Institute of Protein Design på University of Washington, der netop er blevet annonceret som årets vinder af nobelprisen i kemi, trækker stærke tråde til det danske innovations-økosystem.

I december 2022 støttede non-profit-fonden BioInnovation Institute (BII), der primært er finansieret af Novo Nordisk Fonden, det translationelle forskningsprojekt ‘Modulate’

Forskningsprojektet baserer sig på Bakers forskning og har modtaget en bevilling på knap 22,5 millioner danske kroner over tre år fra BII. Formålet er at skabe en virksomhed baseret på ‘Modulate-projektet’, der bruger metoder udviklet af David Baker inden for proteindesign til at skabe en ny klasse af terapeutiske proteiner til at ændre cellesignalering (kommunikation mellem celler).

Kåringen af David Baker som nobelprisvinder i kemi vækker derfor stor glæde hos Jens Nielsen, administrerende direktør for BII:

“På vegne af hele BII vil jeg gerne lykønske David Baker med den store anerkendelse af hans mangeårige videnskabelige bidrag, hvilket nobelprisen i kemi er et udtryk for. Vi er hos BioInnovation Institute enormt stolte af at arbejde sammen med Baker og hans talentfulde team gennem vores Bio Studio-program, hvilket også viser, at vi på BioInnovation Institute og Danmark som innovations-og videnskabsland, har skabt nogle rammer, der kan tiltrække topforskere og innovationsprojekter i absolut verdensklasse,” siger Jens Nielsen.

Nøgleord

Kontakter

Anders MønstedSenior Communications and Public Relations SpecialistBioInnovation Institute

Tlf:24677947amo@bii.dk

Om BioInnovation Institute

BII blev etableret i 2018 med støtte fra Novo Nordisk Fonden med henblik på at kommercialisere forskning inden for life science. I 2020 blev BII spundet ud som en selvstændig non-profit fond.

I alt har BII støttet 130 start-ups og translationelle projekter med knap 750 millioner kroner. I alt har start-ups indtil videre rejst knap 4,5 milliarder danske kroner.

BII støtter start-ups og translationelle forskningsprojekter inden for blandt andet udvikling af nye lægemidler, sundhedsteknologier, kvinders sundhed, bioindustriel produktion og kvanteteknologi.

BII er centralt beliggende i Innovation District Copenhagen og fungerer som et naturligt samlingspunkt for de nærliggende forskningsinstitutioner og hospitaler.

Læs mere på BioInnovation Institute - A Novo Nordisk Foundation Initiative (bii.dk)

Følg pressemeddelelser fra Bioinnovation Institute

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bioinnovation Institute

Den danske regering udpeger BioInnovation Institute til at drive accelerator for ny og lovende kvanteteknologi11.5.2023 09:06:17 CEST | Pressemeddelelse

BioInnovation Institute (BII), en international non-profit fond, der inkuberer og accelererer forskning i verdensklasse inden for life science, er blevet udpeget af den danske regering til at drive en ’deep’ tech-accelerator, Deep Tech Lab Quantum. Den nye accelerator er støttet igennem NATO's 'DIANA' (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic)-initiativ.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye