Det Kongelige Teater

Publikum- og anmeldersuccesen 'Arven' vender tilbage i 2026

Del

Grundet stor efterspørgsel til repremieren på Arven, bliver den Reumert-vindende forestilling genopsat i 2026. De første forestillinger i spilleperioden er sat til salg nu.

Foto: Klaus Vedfelt

Arven er skrevet af den amerikanske dramatiker, Matthew Lopez, og er et intenst drama om arven efter AIDS-epidemien. Den 8 timer og 30 minutter lange forestilling har taget publikum og anmeldere med storm og spillede for fulde huse i 2023 og 2024. Det Kongelige Teater har grundet stor efterspørgsel til repremieren i år valgt at genopsætte stykket i 2026 med samme cast.

"Vi har tabt vores hjerte til Arven, og vi er slet ikke færdige med at dele den vigtige fortælling med publikum. Derfor glæder vi os meget over at vi ikke skal sige farvel, men på gensyn til Arven, og igen spille for publikum, som har taget så godt imod forestillingen," udtaler Det Kongelige Teaters husinstuktør Thomas Bendixen.

Også skuespilchef Morten Kirkskov glæder sig over, at Arven vender tilbage og til selv at medvirke i forestillingen igen.

"Det er en stor glæde, at det er lykkedes os at få forestillingen tilbage i 2026. Det er sjældent, at en forestilling med sine over 8 timers spilletid forener scene og publikum i en så intens, sjov og rørende fælles oplevelse, som det har været tilfældet med Arven - og med to repremierer. Det har været ganske overvældende, flere har allerede set forestillingen mere end to gange, og vi giver nu endnu flere mennesker mulighed for den oplevelse, enten for første gang eller som gensyn”.

Arven er blevet udråbt til et af de vigtigste amerikanske stykker i dette århundrede og har modtaget et hav af priser, herunder en Reumert for årets forestilling i 2023 samt både en Laurence Olivier Award og Tony Award.

Anmelderne skrev om Arven:

☆☆☆☆☆☆
"
Denne oplevelse gør dig til et bedre menneske. »Det er et mirakel. Intet mindre«" - Berlingske

"Kærligheden lyser i Thomas Bendixens storladne aidsforestilling Arven ... Ungt, desperat, energisk og med oprigtige skuespillere, der på Skuespilhuset stråler af sex- og livslyst." - Information

☆☆☆☆☆☆
"Efter otte timer har vi stadig ikke fået nok af Arven" - Jyllands-Posten

Arven får repremiere på Skuespilhusets Store Scene 22. august 2026 og spiller frem til 14. oktober.

Læs mere om forestillingen HER

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye