Nikolaj Hübbe stopper som balletmester
Efter 16 år som balletmester for Den Kongelige Ballet har Nikolaj Hübbe valgt at træde tilbage.
Nikolaj Hübbe har meddelt teaterchef Kasper Holten og Det Kongelige Teaters bestyrelse, at han ønsker at stoppe før sit kontraktudløb som balletmester og har derfor indgået en fratrædelsesaftale med teatret.
Nikolaj Hübbe har siden 2008 haft ansvar for Den Kongelige Ballet og meddelte allerede i foråret, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt, der løb til 2026, men har efter en længere sygemelding valgt at stoppe nu.
”Det har på alle måder været det største privilegie i min professionelle karriere at have haft det kunstneriske ansvar for et af de bedste balletkompagnier i verden samt en af de ældste balletskoler. Med titlen som balletmester følger også ansvaret for at give stafetten videre i rette tid, derfor har jeg valgt at stoppe nu. Jeg vil komme til at savne min daglige gang på teatret og de mange timer i prøvesalene og på scenen med danserne. Jeg ønsker både balletkompagni og balletskole, samt alle andre, jeg har samarbejdet med på teatret, god vind fremover", udtaler Nikolaj Hübbe.
"Nikolaj Hübbe har været en fremragende balletmester for teatret og en stærk ambassadør for at brede balletten ud til så mange danskere som muligt. Han har kontinuerligt sikret et højt kunstnerisk niveau og samtidig formået at holde fast i det bedste af vores smukke ballettradition", udtaler bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater, Lars Barfoed.
”Nikolaj har udrettet virkelig meget som balletmester, og han har været en fantastisk repræsentant for den klassiske ballet og for Det Kongelige Teater. Han efterlader et kompagni i topform, med stor teknisk kunnen og fantastiske historiefortællere - både talentfulde dansere herfra og andre, som har valgt at rejse hertil og give os deres bedste balletår. Vi har derfor meget at takke Nikolaj for,” udtaler teaterchef Kasper Holten.
Amy Watson fungerer fortsat som konstitueret balletmester.
Kort om Nikolaj Hübbe
Uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Ansat som danser ved Den Kongelige Ballet i 1984 og ved New York City Ballet i 1992. Gennem sin balletkarriere dansede Nikolaj blandt andet hovedpartier i Bournonville- og Balanchineballetter.
Ansat som balletmester ved Det Kongelige Teater i 2008. Her har han blandt andet stået bag nyopsætninger af klassikerne Napoli, Giselle, Svanesøen, Et folkesagn og Sylfiden, og han har lanceret nye formater som f.eks. Dans2go, Hübberiet, Giant Steps og Koreorama.
Kontakter
Michael JannerupPR- og pressechef
Tlf:+45 25 51 77 39mija@kglteater.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Det Kongelige Operakor og Odense Symfoniorkester fejrer Beethoven18.11.2024 09:40:11 CET | Pressemeddelelse
Sidste år inviterede Det Kongelige Operakor og Odense Symfoniorkester til operagalla i Odense Koncerthus. Nu gentager de succesen i anledning af 200-året for Beethovens ikoniske 9. symfoni.
Skuespilhuset, Operaen og Gamle Scene får internationalt miljømærke18.11.2024 09:29:29 CET | Pressemeddelelse
Det Kongelige Teater kan fejre en ny milepæl i arbejdet med mere bæredygtighed. Teatrets tre huse er nemlig alle blevet certificeret med det internationale miljømærke Green Key.
Pinocchio – årets nye børneforestilling i Skuespilhuset12.11.2024 11:01:45 CET | Pressemeddelelse
Det ikoniske eventyr af Carlo Collodi om en lille dukkes farefulde færd er blevet til en ny, spektakulær børneforestilling på Det Kongelige Teater.
Balkonrundgangen på Gamle Scene nyrestaureret og klar til at modtage publikum8.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Balkonrundgangen på Det Kongelige Teaters Gamle Scene har gennemgået en større restaurering, og publikum kan nu opleve rummets bemalede vægge, stukudsmykninger og marmorerede bundlister stråle på ny.
Det Kongelige Teater inviterer til samtale om handicap i scenekunsten7.11.2024 12:03:50 CET | Pressemeddelelse
Er repræsentation og ligestilling i scenekunsten utopi? Eller er det muligt at gentænke scenerummet, så der grundlæggende skabes ligestillede forudsætninger for alle, og i så fald hvordan? Det er temaerne, når Det Kongelige Teater d. 14. november i Skuespilhuset inviterer til samtale om handicap i scenekunsten.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum