HK Danmark

HK: Ambitiøst uddannelsesudspil – vi hjælper det gerne op på et 12-tal

Del

Regeringens ambitiøse uddannelsesudspil viser store potentialer og kan blive vejen til bedre balance og flere åbne døre i uddannelsessystemet. HK melder sig klar til fortsat at deltage i drøftelserne, når de nærmere detaljer skal på plads.

Med sit nye udspil lægger regeringen op til en række ændringer, som er afgørende for balancen i vores uddannelsessystem, så det bedre matcher arbejdsmarkedets behov. Sådan lyder det fra HK, som ser positivt på regeringens meldinger om en ny EPX-ungdomsuddannelse og bedre muligheder for efter- og videreuddannelse. 

- Vi er rigtig glade for, at ministeren og regeringen har lyttet til ønskerne fra HK og andre om en ny praksisfaglig uddannelsesvej. Det giver så god mening at give unge et klassefællesskab og en hue, som vi ved, betyder noget for dem, samtidig med, at de får en vej ind mod erhvervsuddannelserne, der holder døre åbne. Derfor er det også vigtigt, at den nye EPX bliver lige så stærkt et kort at have på hånden som en HHX eller en STX for unge, der enten vil bruge deres viden og dygtighed med det samme eller går efter en videregående uddannelse, siger forbundsformand Anja C. Jensen.  

Forbundsformanden hæfter sig særligt ved, at udspillet lægger op til gode og sikre veje videre og ser de åbne døre som en essentiel del af opskriften på succes. Både fordi det gælder om at befri unge for bekymringer om, hvorvidt de risikerer at blive for fastlåste senere hen på deres vej. 

- Uanset hvor du er i dit arbejdsliv, skal du møde åbne døre i uddannelsessystemet, hvis du vil have nye kompetencer, skifte spor eller have papir på det, du kan. Det har HK kæmpet for i mange år. For det er, hvad vores arbejdsmarked har brug for. Ligesom der er brug for en bred vifte af fagligheder. Det er sindssygt vigtigt at have øje for helheden i reformarbejdet. Og for balancerne. Mellem forskellige uddannelsesretninger. Mellem den offentlige og den private sektor. Og mellem uddannelse og efteruddannelse, siger forbundsformand for HK, Anja C. Jensen og tilføjer: 

I HK er der også tilfredshed med, at regeringen prioriterer de nødvendige investeringer i efter- og videreuddannelse som fagforeningen længe har peget på som nøglen til et fleksibelt arbejdsmarked med nødvendige kompetencer, der åbner døre i stedet for at skabe blindgyder. 

- Alle vinder, når vi gør det nemmere at veksle mellem arbejde og skolebænk. Verden står ikke stille, og vi skal have en arbejdsstyrke, der har de rette kompetencer – nu og i fremtiden. Udspillet er ambitiøst og har masser af potentiale. Men djævlen ligger som bekendt i detaljen. Så i HK tager vi med glæde imod en invitation, når de nærmere detaljer skal på plads – og hjælper hellere end gerne med at få udspillet op på et rent 12-tal. 

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye