Brintbranchen

Grønt lys til brintinfrastruktur er vigtigt skridt fremad – men forsinkelse er kritisk

Del

Det modtages med tilfredshed i Brintbranchen, at regeringen har givet grønt lys til, at Energinet kan gå videre med forberedelserne til etableringen af hele det danske brintbackbone, inkl. adgang til lager. Branchen understreger, at behovet for infrastrukturen er massivt, og betegner den samtidigt udmeldte forsinkelse som stærkt bekymrende, og opfordrer regeringen til at vende hver en sten for at nedbringe forsinkelsen.

”Danmark og industrien har brug for en stærk brintinfrastruktur. Det er en forudsætning for den videre grønne omstilling, og derfor er det også meget positivt, at regeringen i dag har bekræftet den politiske opbakning til de danske brintambitioner. At der nu er givet grønt lys til at gå videre med hele backbonet et vigtigt skridt fremad, som vi gerne vil kvittere for. Det viser, i kontrast til seneste tids mediedækning, en meget stærk commitment fra branchens virksomheder i den bagvedliggende markedsdialog.

Industriens brintambitioner lever i bedste velgående. Nu skal vi i fællesskab arbejde på at komme helt i mål, for der er fortsat en indbygget og velkendt udfordring i samspillet mellem brintinfrastruktur, havvind og den vished, som investorerne har brug for,” udtaler Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, i forbindelse med regeringens udmeldinger om etableringen af brintinfrastruktur i Danmark.

Det haster mere end nogensinde

At det samtidig er blevet offentliggjort, at brintinfrastrukturen forsinkes, modtages til gengæld med meget stor bekymring i brint- og PtX-industrien, da tempo er helt afgørende for succes og markedsadgang:

”Det er særdeles problematisk og direkte uacceptabelt, at processen forsinkes så meget, at der vil gå ca. otte år fra nu til infrastrukturen, er klar til brug. Der opbygges forsyningskæder og kontrakter på tværs af Europa i disse år, og her er 2030 en afgørende skillelinje. Det er helt afgørende, at der både fra politisk og administrativ side gøres alt, hvad der er muligt for at fremskynde processen. Det er derfor også godt at regeringen lægger op til at se på bl.a. ændret lovgivning for at speede processen op,” siger Tejs Laustsen Jensen.

”Med dagens udmelding rykker vi fremad mod de næste forberedende faser for brintinfrastrukturen. Der er fortsat meget, der skal falde på plads, og vi har travlt. Branchen er klar, og vi ser frem til et godt samarbejde med både det politiske niveau, myndighederne og infrastrukturselskaberne om at sikre den bedste og hurtigst muligt udrulning af brintinfrastruktur i Danmark,” slutter Tejs Laustsen Jensen.

Nøgleord

Kontakter

Brintbranchen

Brintbranchen er en fokuseret interesseorganisation for brint- og Power-to-X-interessenter i Danmark. 

Vi repræsenterer hele værdikæden fra forskning til færdigudviklede produkter. Hver dag arbejder vi for at fremme produktion og brugen af brint, Power-to-X (PtX), brændselsceller, elektrolyse, electrofuels og de bagvedliggende teknologier. 

Vores ambition er, at Danmark udnytter sit potentiale til at blive foregangsland inden for brint og Power-to-X, og vi arbejder hver dag for at skabe de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af vores medlemmers teknologier og produkter.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Nye kriterier i EU’s brintbank skal dæmme op for unfair kinesisk konkurrence1.10.2024 11:04:40 CEST | Pressemeddelelse

Den europæiske brintbank har offentliggjort kriterierne for dens anden auktion. De nye kriterier indeholder udover priskrav også en række kvalitative krav, som vil bidrage til at sikre den europæiske brintindustri mod unfair kinesisk konkurrence. Det er gode nyheder, mener Brintbranchen, der dog kraftigt beklager, at banken finansieres med en milliard euro mindre end oprindeligt lovet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye