Vejdirektoratet

Her er der risiko for tæt trafik i efterårsferien

Del

I efterårsferien vil mange danskere tage i sommerhus, og det kan give perioder med tæt trafik og kødannelse på visse strækninger. Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt undlader at køre i de mest belastede tidsrum.

Efterårsferien byder på flere dage med tæt trafik. Grafik: Vejdirektoratet
Efterårsferien byder på flere dage med tæt trafik. Grafik: Vejdirektoratet

Efterårets gyldne blade og køligere temperaturer bringer ikke kun hyggelige stunder, men også risikoen for tæt trafik og kødannelse, når tusindvis af danskere får efterårsferie og søger mod de store sommerhusområder.

Mange tager afsted fredag eftermiddag eller lørdag formiddag, og derfor ser man typisk, at vejene er godt fyldt op på disse tidspunkter. Det billede forventes at gentage sig i år, og Vejdirektoratet opfordrer derfor trafikanter til at køre udenfor de mest belastede tidsrum.

Planlæg din ferietur

Lørdag 12. oktober er efterårsferiens største rejsedag. Trafikken kulminerer fra kl. 11.00 til 14.00 og forventes at give de største trafikale udfordringer på E20 mellem Odense og Middelfart, på motorvejsnettet ved Kolding og E45 mellem Kolding og den dansk-tyske grænse.

Man vil dog allerede se en del kødannelse fredag 11. oktober mellem kl. 14.00 og 18.00, hvor udrejsetrafikken blander sig med den myldretidstrafik, som opstår, når folk får fri fra arbejde. Det gælder samme strækninger som før, men med ekstra tryk på motorvejene omkring de større byer.

Vejdirektoratet minder derudover om, at der er øget grænsekontrol på vejene mod Tyskland.

Hjemrejsetrafikken forventes at toppe lørdag 19. oktober mellem kl. 11.00 og 14.00, hvor de mange trafikanter på vej hjem fra efterårsferie vil skabe et øget pres på vejene.

De resterende dage forventer Vejdirektoratet, at trafikken vil glide uden større forsinkelser. Hverdagenes morgen- og eftermiddagsmyldretid kan endda bære præg af færre biler på vejene end normalt – og dermed også en kortere rejsetid.

Følg med i trafikudviklingen

Husk at der altid kan opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr og andre uforudsete hændelser – og at risikoen for dette er større, når der er mange biler på vejene.

Vejdirektoratet opfordrer alle trafikanter til at holde sig opdateret om udviklingen i trafikken på ruten både før og under køreturen. Det kan du gøre på Trafikinfo.dk eller ved at lytte til P4 Trafik, mens du sidder i bilen. Her vil du løbende blive opdateret om hændelser på vejene, hvilket giver en bedre chance for at undgå kedelige overraskelser i trafikken. Skulle der opstå problemer på ruten, kan du måske nå at ændre rute eller afrejsetidspunkt.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Læs Vejdirektoratets trafikprognose

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Billeder

Her er der særlig stor risiko for at holde i kø. Grafik: Vejdirektoratet
Her er der særlig stor risiko for at holde i kø. Grafik: Vejdirektoratet
Download

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Adelvej i Taulov spærres for ind- og udkørsel på Skærbækvej fra den 14. oktober til den 25. november2.10.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Ombygningen af tilslutningsanlæg 61 ved Taulov påvirker snart trafikken på Adelvej. Adelvejs tilslutning i rundkørslen på Skærbækvej skal flyttes, så der fremadrettet er ind- og udkørsel overfor Dronningens Kvarter. Derfor skal der arbejdes på Adelvej, hvilket gør det nødvendigt at lukke for ind- og udkørsel i denne periode. Trafikken vil i stedet blive henvist til omkørsel via Stakkesvang. Når Adelvej åbner igen, vil det være med trafik på den nye vej. Vejdirektoratet beklager de gener, spærringen måtte medføre.

Vejdirektoratet opsætter midlertidig lysregulering ved Masnedsundbroen fra onsdag den 2. oktober30.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De to broender til den nye Storstrømsbro nærmer sig hinanden i midten af Storstrømmen ved den 102 meter høje pylon. Nu bliver Masnedsundbroen påvirket af brobyggeriet, da et kørespor på broen bliver lukket midlertidigt. I forbindelse med den nye bro skal der laves en ny kørebane ind mod jernbanen fra Masnedsundbroen og den nye adgangsvej. Autoværn skal udskiftes, og der skal etableres afvanding. Det østlige spor af Brovejen over Masnedsundbroen bliver således lukket. Inden Masnedsundbroen og ved Danmarksvej vil der være opsat midlertidig lysregulering. Denne omlægning, som er den første af flere trafikomlægninger på Brovejen, begynder onsdag den 2. oktober 2024. Vejdirektoratet beklager de gener, trafikomlægningen måtte medføre.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye