Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune lancerer innovativt dialogværktøj om klimatilpasning

Del

Vil du gerne dele oplevelsen af regnhændelsen fredag den 27. september og fortælle Esbjerg Kommune om konsekvenserne? Alle interesserede inviteres nu til at klikke sig ind på klimaklar.esbjerg.dk for dele oplevelserne med regnvejret.

Esbjerg Kommune lancerer nu klimaklar.esbjerg.dk, en ny dialogplatform, hvor borgere, virksomheder og organisationer kan tilmelde sig og deltage aktivt i samtaler om klimaforandringerne, der allerede påvirker vores hverdag.

Platformen er udviklet som en del af Esbjerg Kommunes Klima- og risikostyringsplan og er blevet til i samarbejde med det europæiske projekt ARSINOE, som arbejder med klimarobuste regioner i hele Europa.

Nedbørsrekord understreger vigtigheden af langsigtet tilpasning

Fredagens vejrhændelse satte ny nedbørsrekord i Esbjerg og efterlod synlige spor. Hændelsen er en kraftig påmindelse om de klimaudfordringer, som mere ekstreme vejrforhold kan byde på i fremtiden.

”I Esbjerg Kommune står vi over for udfordringer med både hav-, regn- og grundvand, hvilket betyder, at vi skal være forberedte på, hvordan vi bedst tilpasser os over tid. Det kræver input fra borgere og virksomheder, og det er netop derfor, vi har lanceret den nye platform. Klimaklar Esbjerg vil fungere som et dialogværktøj, hvor deling af oplevelser og viden bliver centralt for at udvikle fremtidens klimatilpassede løsninger”, siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Del dine oplevelser

Klimaklar Esbjerg-platformen er åben for alle, der ønsker at dele deres oplevelser fra fredagens regnvejr. Formålet er at indsamle data og erfaringer, som kan bruges til at forbedre vores klimatilpasning i fremtiden. De oplysninger, der indsamles, vil blive brugt til at planlægge fremtidige klimatilpasningsinitiativer, men det betyder ikke, at man kan undgå de negative følger af ekstreme vejrhændelser fremover. Via platformen kan man rapportere oversvømmelser og dele oplevelser via et interaktivt kort, hvilket hjælper med at skabe et samlet billede, der kan informere det videre arbejde.

Besøg siden om regnhændelsen: https://klimaklar.esbjerg.dk/da-DK/folders/oversvommelser-1

Kontakter

Billeder

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye