DI - Dansk Industri

Erfaren fødevareprofil skal stå i spidsen for DI Fødevarer

Del

Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, har ansat den 54-årige Jakob Lave til at stå i spidsen for organisationens mange fødevarevirksomheder i branchefællesskabet DI Fødevarer. Den nye branchedirektørs opgaver bliver bl.a. at stå for branchens politiske interessevaretagelse og at styrke aktiviteter og indsatsen for de mange fødevarevirksomheder i Jylland.

Direktør for bæredygtighed i DLG Group, Jakob Lave, bliver ny branchedirektør for DI Fødevarer
Direktør for bæredygtighed i DLG Group, Jakob Lave, bliver ny branchedirektør for DI Fødevarer

Jakob Lave kommer fra en stilling som direktør for bæredygtighed i grovvaregiganten DLG Group. Fra den position har Jakob Lave bl.a. hyppigt taget del i den offentlige debat om bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion. 

 Tidligere har Jakob Lave stået i spidsen for indsatsen Future Farming i organisationen Landbrug og Fødevarer og var før det udviklingschef i landbrugets og fødevaresektorens videnscenter SEGES. 

 - Jeg er glad for at vi har kunnet tiltrække en profil som Jakob Lave til vores branchefællesskab for landets fødevarevirksomheder. Bæredygtighed og klimavenlig fødevareproduktion er i højsædet og kommer til at være det i endnu højere grad fremover, og det mener jeg Jakob er den helt rigtige til at fronte og til at sætte på dagsordenen i endnu højere grad end i dag, siger erhvervs- og medlemsdirektør Emil Fannikke Kiær, DI. 

 Jakob Lave har et stort netværk inden for fødevare- og energiklynger med viden om fremtidens fødevare- og energiproduktion samt om behov for finansiering og forskning. Hans fokus er i høj grad bæredygtig forretningsudvikling og fremtidens marked og ditto produktion. 

- Jeg glæder mig til at understøtte en stærk, dansk fødevareklynge, der i høj grad står for at kombinere banebrydende innovation med forretning. I Dansk Industri ser jeg en unik styrkeposition for at hjælpe sektoren på tværs – f.eks. med unikke kompetencer indenfor bl.a. biosolutions og bæredygtighed til både et lokalt og globalt marked, siger Jakob Lave. 

Han er bosat i Aarhus og vil som branchedirektør bruge sit store kendskab til den jyske del af den danske fødevarebranche til at styrke aktiviteterne og indsatsen for de mange jyske fødevarevirksomheder. 

 - Jeg ser det som en kæmpe mulighed for at styrke branchefællesskabets tilknytning til vores mange virksomheder på begge sider af Storebælt. Det er der brug for, og Jakob har rigtig gode forudsætninger med sin baggrund for at løse denne vigtige, strategiske opgave, siger Emil Fannikke Kiær. 

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Direktør for bæredygtighed i DLG Group, Jakob Lave, bliver ny branchedirektør for DI Fødevarer
Direktør for bæredygtighed i DLG Group, Jakob Lave, bliver ny branchedirektør for DI Fødevarer
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Erhvervslivet skal bidrage til et stærkere beredskab12.12.2024 08:02:04 CET | Pressemeddelelse

Et stærkere dansk kriseberedskab kræver et langt tættere samarbejde med erhvervslivet. Det mener landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, som i dag præsenterer et politisk udspil med 11 konkrete anbefalinger til, hvordan politikerne kan ruste det danske beredskab til fremtidige kriser med hjælp fra landets virksomheder. Udspillet bygger bl.a. på erfaringerne fra Covid-19 – de gode erfaringer, såvel som de dårlige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye