Forsikring & Pension

Bornholm topper listen over anmeldte stormskader i Region Hovedstaden

Del

Bornholm har mærket stormene i 2023 og indtager en kedelig førsteplads i Region Hovedstaden målt i antal anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, viser ny opgørelse. Nu står efterårsstormene for døren, så boligejere bør sørge for god forberedelse, lyder det fra Forsikringsoplysningen.

t-lorien

Bornholm er den kommune i Region Hovedstaden, hvor der blev anmeldt flest stormskader til forsikringsselskaberne i 2023.

I hvert fald, når man måler det i antal skader pr 1000 indbyggere.

Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsselskaberne.

På Bornholm blev der i alt anmeldt 17 stormskader pr 1000 indbyggere – og det er næsten tre gange så mange skader, som der blev anmeldt i regionen som helhed - nemlig 6 skader pr 1000 indbyggere.

- Bornholm ligger jo midt i Østersøen, og selvom det er Danmarks solskins-ø, er bornholmerne nok ikke uvant med storm og blæst. Men nu har de det også sort på hvidt, at de forholdsmæssigt fleste stormskader i Region Hovedstaden i 2023 blev anmeldt på Bornholm, siger Anne Garde Slothuus, forsikringsekspert, Forsikringsoplysningen.

Umiddelbart efter Bornholm på det tvivlsomme sejrspodie ligger kystkommunerne Dragør og Gentofte med henholdsvis 15 og 14 anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, mens København og Albertslund ligger lunt i bunden med hver 3 anmeldte skader pr 1000 indbyggere.

- Danskerne ser ind i en fremtid med vildere vejr. Det gælder også stormene, der bliver kraftigere. Nu er vi på vej ind i efterårssæsonen, der traditionelt giver både storm og regn, så det gælder om at forberede sig, siger Anne Garde Slothuus

Region Hovedstaden ligger med 6 anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, eller i alt 11.400 skader, i bunden af regionernes top fem over anmeldte stormskader. Nordjylland tager den kedelige førsteplads med 12 anmeldte skader pr 1000 indbyggere.

Og her på kanten af efteråret kommer Forsikringsoplysningen nu med gode råd til, hvordan man som boligejer skal sikre sig mod stormen.

- Som udgangspunkt dækker dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude – men det allerbedste er jo, hvis skaden slet ikke sker. Derfor anbefaler vi at forebygge i god tid, inden stormene rammer her til efteråret, siger Anne Garde Slothuus.

I alt blev der anmeldt 53.399 stormskader i 2023.

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye