NEXT Uddannelse København

NEXT Københavns Mediegymnasium (KMG) får godkendt sin stx-ansøgning - Nye muligheder for unge i København og Frederiksberg fra 2025

Del

Der mangler cirka 500 stx-pladser i København. Med det nye stx-udbud kan flere københavnere gå på et lokalt gymnasium næste år.

Københavns Mediegymnasium (KMG)
Københavns Mediegymnasium (KMG) NEXT

Københavns Mediegymnasium (KMG) har fået godkendt sin stx-ansøgning hos Børne- og Undervisningsministeriet. Fra sommeren 2025 vil KMG derfor kunne tilbyde både htx- og stx-gymnasieuddannelserne til unge i København og Frederiksberg.

Med det nye stx-udbud vil KMG kunne oprette 4-6 klassiske studieretninger inden for naturvidenskab, samfundsvidenskab samt kreative og kunstneriske studieretninger. Udbuddet kommer som svar på det stigende behov for stx-pladser i hovedstaden, da befolkningstallet vokser, og de unges muligheder for at vælge lokale gymnasieuddannelser de seneste år er blevet mere og mere begrænsede.

“Vi har ansøgt om stx, fordi der er et kæmpe behov for stx-pladser i vores område, især på Frederiksberg, Vesterbro og i City. Nu kan vi komme de unges efterspørgsel i møde og tilbyde et stærkt, lokalt stx-gymnasium midt i byen, hvor vi i forvejen udbyder htx. KMG er allerede et ”humanistisk” htx-gymnasium med studieretninger inden for kommunikationsfagene, så det er et godt match at lægge stx hos os,” fortæller rektor Rasmus Dietz.

Medieprofil er en del af identiteten

På Københavns Mediegymnasium ser man frem til at starte stx op fra næste sommer og byde velkommen til de kommende elever. Udover de klassiske stx-studieretninger vil de nye elever også opleve den unikke medieprofil, gymnasiet har. Stx-eleverne får mulighed for at vælge mediefag på B-niveau, informatik og relevante valgfag, primært inden for mediefag og beslægtede områder.

“Vi har en ambition om, at man skal mærke, at man går på et mediegymnasium. Vi arbejder med projekter og undervisning inden for fx AI-teknologi, film, sociale medier (SoMe), gaming og event-design. Disse fagområder vil fortsætte med at være en central del af gymnasiets identitet og undervisning,” afslutter Rasmus Dietz.

Stx starter op i august 2025 på Københavns Mediegymnasium, og interesserede unge kan søge om optagelse på gymnasiet frem til 1. marts 2025.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Rektor Rasmus Dietz
Rektor Rasmus Dietz
NEXT
Download

Links

NEXT Uddannelse København

NEXT Udddannelse København er en stor uddannelsesinstitution med uddannelser på 12 adresser i København og Storkøbenhavn. NEXT udbyder gymnasieuddannelser, erhvervsuddannelser, 10. klasse samt kursus og efteruddannelse.

Følg pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NEXT Uddannelse København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye