Regeringens tanker om et bredere gymnasium viser gode takter
Det er positivt, at regeringen tilsyneladende har lyttet til Dansk Metals og Dansk Industris forslag om, at lave et bredere gymnasium med et erhvervsrettet spor.
I Dansk Metal glæder man sig over, at regeringen nu varsler planer om et bredere gymnasium, hvor flere unge forhåbentlig kan blive inspireret til at tage en erhvervsrettet uddannelse.
Det siger forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm:
- Vi må ikke underkende vigtigheden af, at vi får flere til at gå den faglige vej og blive smede, industriteknikere eller køleteknikere, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Derfor er jeg godt tilfreds med, at regeringen har lyttet til vores forslag om flere ligeværdige gymnasiale spor. Det erhvervsrettede spor vil forhåbentlig gøre, at flere unge får øjnene op for de faglærte uddannelser, siger Kasper Palm.
Der er også lagt op til, at man vil skærpe adgangskravet til de nuværende 3-årige gymnasiale uddannelser. Det har også været et ønske fra Dansk Metal, da det kan være med til at skærpe profilen mod de lange videregående uddannelser, mens flere på den nye uddannelse vil få en gymnasial eksamen, og samtidig holde alle døre åbne.
Her bliver samtidigt vigtigt at sikre, at der ikke bliver tale om en omvej for de unge, der er sikre på, at de vil gå den faglærte vej, understreger Kasper Palm:
- På en del af vores uddannelser er mere end halvdelen af eleverne under 17 år, og det viser jo, at mange unge er afklarede og går målrettet efter en faglært uddannelse. Det er helt afgørende, at den nye ungdomsuddannelse ikke bliver en omvej for disse unge, men at man selvfølgelig fortsat holder den lige vej til erhvervsuddannelserne åben, siger Kasper Palm.
Kontakter
Jeppe Hee RømerPressekonsulent
Tlf:29 88 22 24jero@danskmetal.dkKasper PalmForbundssekretær i Dansk Metals uddannelsessekretariat
Tlf:26187047kapa@danskmetal.dkFølg pressemeddelelser fra Dansk Metal
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal
Ny Europa-Kommission er godt nyt for Danmark og Europa27.11.2024 13:33:01 CET | Pressemeddelelse
Den nye Europa-Kommission med Ursula von der Leyen i spidsen er netop blevet godkendt af Europa-Parlamentet i Strasbourg. Det er godt nyt ifølge fagforeningen Dansk Metal, der repræsenterer omkring 100.000 medlemmer i særligt industrien.
Dansk Metal: Den danske industri er en bærende bjælke i vores velfærdssamfund11.11.2024 11:00:32 CET | Pressemeddelelse
Den danske industri giver alle andre brancher baghjul, når det kommer til skatteindtægter, viser en ny analyse fra Dansk Metal. Derfor bør politikerne øge deres fokus på at støtte industrien gennem gunstige rammevilkår og investeringer i uddannelse og teknologi. Det vil samtidig bidrage til at skabe flere arbejdspladser i Danmark.
Dansk Metal: Ikke-vestlige indvandrere har trukket næsten 40 procent af jobfremgangen det seneste år8.11.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi er afhængige af indvandrere i vores arbejdsstyrke, og derfor er det dybt problematisk, at uddannelse ikke tæller med som beskæftigelse, hvis man søger om permanent ophold eller statsborgerskab i Danmark. En ny analyse fra Dansk Metal viser, at næsten halvdelen af den samlede beskæftigelsesfremgang det seneste år skyldes ikke-vestlige indvandrere. Fraregner man ukrainere, lyder tallet på næsten 4 ud af 10.
Dansk Metal: Trump som præsident kan koste Danmark stor gevinst5.11.2024 14:29:22 CET | Pressemeddelelse
Hvis Donald Trump bliver valgt som USA’s næste præsident, vil det formentlig slukke lyset for en stor handelsaftale mellem EU og USA. En handelsaftale vil kunne skabe tusindvis af jobs i Danmark. Det viser en ny analyse, som Dansk Metal har fået udarbejdet i samarbejde med Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Dansk Metal: Aftale om forskningsreserven 2025 er et skridt i den rigtige retning, men der er plads til forbedring1.11.2024 10:36:13 CET | Pressemeddelelse
Et bredt flertal i Folketinget har i dag indgået en aftale om, hvordan 5,5 mia. kr. skal fordeles til forskellige forsknings- og innovationsaktiviteter i løbet af 2025. Aftalen rummer mange positive elementer, men der er behov for, at regeringen og Folketinget fokuserer mere på bl.a. avanceret produktionsteknologi, hvis vi skal sikre Danmarks velstand i fremtiden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum