Dansk Metal

Regeringens tanker om et bredere gymnasium viser gode takter

Del

Det er positivt, at regeringen tilsyneladende har lyttet til Dansk Metals og Dansk Industris forslag om, at lave et bredere gymnasium med et erhvervsrettet spor.

I Dansk Metal glæder man sig over, at regeringen nu varsler planer om et bredere gymnasium, hvor flere unge forhåbentlig kan blive inspireret til at tage en erhvervsrettet uddannelse.

Det siger forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm:

- Vi må ikke underkende vigtigheden af, at vi får flere til at gå den faglige vej og blive smede, industriteknikere eller køleteknikere, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Derfor er jeg godt tilfreds med, at regeringen har lyttet til vores forslag om flere ligeværdige gymnasiale spor. Det erhvervsrettede spor vil forhåbentlig gøre, at flere unge får øjnene op for de faglærte uddannelser, siger Kasper Palm.

Der er også lagt op til, at man vil skærpe adgangskravet til de nuværende 3-årige gymnasiale uddannelser. Det har også været et ønske fra Dansk Metal, da det kan være med til at skærpe profilen mod de lange videregående uddannelser, mens flere på den nye uddannelse vil få en gymnasial eksamen, og samtidig holde alle døre åbne.

Her bliver samtidigt vigtigt at sikre, at der ikke bliver tale om en omvej for de unge, der er sikre på, at de vil gå den faglærte vej, understreger Kasper Palm:

- På en del af vores uddannelser er mere end halvdelen af eleverne under 17 år, og det viser jo, at mange unge er afklarede og går målrettet efter en faglært uddannelse. Det er helt afgørende, at den nye ungdomsuddannelse ikke bliver en omvej for disse unge, men at man selvfølgelig fortsat holder den lige vej til erhvervsuddannelserne åben, siger Kasper Palm.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye