Falck

Brandvæsenet i Nykøbing Falster modtager Redningsberedskabsprisen

Del

Den Danske Redningsberedskabspris 2024 tildeles i dag indsatsleder, Johnny Rasmussen Lolland Falster brandvæsen, og syv Falck-kolleger fra brandstationen i Nykøbing Falster for deres ekstraordinære og livredderende indsats ved et alvorligt færdselsuheld ved Nykøbing.

Hvert år opstår utallige situationer, hvor trusler som brand, uheld og storme rammer vores samfund. I disse situationer udfører dedikerede frivillige, værnepligtige, fuldtids- eller deltidsansatte en helt ekstraordinær redningsindsats, der går ud over det normale. Sådan en indsats leverede indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland Falster brandvæsen, og hans syv kolleger fra brandstationen i Nykøbing Falster, og derfor bliver de i dag tildelt Den Danske Redningsberedskabspris for deres ekstraordinære indsats.

Nykøbing Falster, 15. december 2023: Alarmen lyder på Falck-stationen i Nykøbing Falster, og deltidsbrandfolkene i Falck Martin Yousif, Lars Bille Hansen, Henrik Palle, Anton Bremer, Adis Leric, Aivars Kovacs, Mads Ellehauge og deres indsatsleder Johnny Rasmussen fra Lolland Falster brandvæsen reagerer hurtigt og kører mod et færdselsuheld på Stubbekøbingvej. Trods meldinger undervejs om, at der ikke var fastklemte ved uheldet, valgte de alligevel at fortsætte til ulykkesstedet, hvilket viste sig at være afgørende for redningen af to menneskeliv.

Ved ankomsten konstaterede brandfolkene hurtigt, at der ikke var tilstrækkelige præhospitale ressourcer til stede, og de assisterede de tilskadekomne i samarbejde med lægebilen. Deres afsøgning af området omkring den forulykkede bil og deres førstehjælp viste sig at være livreddende for de tilskadekomne, hvoraf en blev fundet cirka 100 meter fra ulykkesstedet.

Begge tilskadekomne blev fløjet til Rigshospitalet og overlevede uheldet trods deres kvæstelser.

En ekstraordinær indsats
Brandfolkene og deres indsatsleder udviste en bemærkelsesværdig indsats, der langt oversteg, hvad der normalt forventes. Deres resolutte handlinger og beslutsomhed var afgørende for at redde de tilskadekomnes liv. Trods manglende mentale forberedelser på grund af de supplerende meldinger, handlede de hurtigt og effektivt ved ankomsten til ulykkesstedet.

Den Danske Redningsberedskabspris
For at hædre enkeltpersoner eller dele af et redningsberedskab, der har gjort en ekstraordinær indsats, er Beredskabsforbundet, Falck, Danske Beredskaber, Beredskabsstyrelsen, Deltidsansatte brandfolks faglige organisation, Sønderjysk Frivillige Brandværnsforbund, Det Offentlige Beredskabspersonales Landsforbund, FOA og 3F gået sammen om at uddele Den Danske Redningsberedskabspris.

Prisen uddeles i forbindelse med mindehøjtideligheden for omkomne brand- og redningsfolk i Holmens Kirke den første fredag i oktober. I år taler ministeren for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen, som også vil overrække Redningsberedskabsprisen.

Ud over hæderen består redningsberedskabsprisen af et kontant beløb på 25.000 kroner.

Kontakter

Om Falck Danmark

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 26 lande og har omkring 25.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra Falck

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Falck

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye