Brintbranchen

Nye kriterier i EU’s brintbank skal dæmme op for unfair kinesisk konkurrence

Del

Den europæiske brintbank har offentliggjort kriterierne for dens anden auktion. De nye kriterier indeholder udover priskrav også en række kvalitative krav, som vil bidrage til at sikre den europæiske brintindustri mod unfair kinesisk konkurrence. Det er gode nyheder, mener Brintbranchen, der dog kraftigt beklager, at banken finansieres med en milliard euro mindre end oprindeligt lovet.

”Det er godt, at brintbankens længe ventede anden auktionsrunde nu kommer. Auktionen starter i begyndelsen af december, og det er vigtigt, at vi bruger denne mekanisme som investeringsmuskel til at øge den grønne brintproduktion i Europa,” siger Tejs Lausten Jensen, direktør i Brintbranchen.

Brintbranchen tager godt imod de nye betingelser for brintbankens anden auktion. Ikke mindst at Kommissionen har lyttet til ønsket fra en forenet europæisk brinindustri om, at kvalitative krav blev del af udbudsbetingelserne. I brintbankens anden auktion er der nu krav om, at elektrolyseudstyr ikke må indeholde mere end maksimalt 25% (MWe) kinesisk produceret materiale, og der er ligeledes optaget sikkerheds- og cybersikkerhedskrav i betingelserne.

”Det er rigtigt godt, at der nu tages første skridt til helt specifikt at dæmme op for unfair kinesisk konkurrence såvel som at imødegå sikkerhedstrusler. Det er afgørende, at vi kan sikre europæisk værdi og forsyningskæder i denne strategiske industri. Både af hensyn til økonomi, forsyningssikkerhed og det overordnede sikkerhedsbillede,” siger Tejs Laustsen Jensen.

Missede chancer

Selvom Brintbranchen overordnet er positiv overfor de nye betingelser, gør brintdirektøren det klart, at det kun er første skridt.

”Der er en global kamp i gang om kontrol med fremtidens grønne teknologier, og Europa må og skal agere efter de ændrede globale forhold. Kriterierne er et vigtigt skridt, men vi har brug for meget mere. EU må tage en lang og bred række værktøjer i spil for at sikre, at vi ikke opgiver brintindustrien til Kina, og dermed spiller os selv et afgørende strategisk kort af hænde.”

Også finansieringen kunne have været mere ambitiøst mener Brintbranchens direktør:

”Banken er finansieret med en milliard euro mindre end oprindeligt lovet. Det er meget vigtigt, at der skabes langsigtet vished om både EU og dansk finansiering af kommende udbud,” siger Tejs Laustsen Jensen.

Nøgleord

Kontakter

Links

Brintbranchen

Brintbranchen er en fokuseret interesseorganisation for brint- og Power-to-X-interessenter i Danmark. 

Vi repræsenterer hele værdikæden fra forskning til færdigudviklede produkter. Hver dag arbejder vi for at fremme produktion og brugen af brint, Power-to-X (PtX), brændselsceller, elektrolyse, electrofuels og de bagvedliggende teknologier. 

Vores ambition er, at Danmark udnytter sit potentiale til at blive foregangsland inden for brint og Power-to-X, og vi arbejder hver dag for at skabe de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af vores medlemmers teknologier og produkter.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Grønt lys til brintinfrastruktur er vigtigt skridt fremad – men forsinkelse er kritisk8.10.2024 10:24:02 CEST | Pressemeddelelse

Det modtages med tilfredshed i Brintbranchen, at regeringen har givet grønt lys til, at Energinet kan gå videre med forberedelserne til etableringen af hele det danske brintbackbone, inkl. adgang til lager. Branchen understreger, at behovet for infrastrukturen er massivt, og betegner den samtidigt udmeldte forsinkelse som stærkt bekymrende, og opfordrer regeringen til at vende hver en sten for at nedbringe forsinkelsen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye