Populær indsats for børns kropstrivsel udvider i skoler og idrætsforeninger
Skoler og idrætsklubber vil også i de kommende år få inspiration og hjælp til at give børn realistiske kropsidaler. Med støtte fra Nordea-fonden kan Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og Anti Doping Danmark fortsætte deres fælles Spejlven-indsats.

Stræben efter urealistiske kropsidealer kan føre til alvorlig mistrivsel. Derfor har Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og Anti Doping Danmark de seneste tre år besøgt over 200 6. klasser landet over og undervist i realistiske kropsidealer med projektet Spejlven.
Takket være støtte fra Nordea-fonden kan projektet de kommende tre år hjælpe endnu flere børn og unge til bedre selvværd og højere trivsel.
”Vi oplever en stor efterspørgsel på vores workshops fra skoler i hele landet. Lærerne kan se, hvordan eleverne spejler sig i helt urealistiske kropsidealer især på sociale medier, og det har store konsekvenser for deres trivsel. Vi hjælper eleverne til at forholde sig mere kritisk til de idealer, de selv og deres venner stræber efter. Samtidig klæder vi voksne omkring børnene på til at være gode rollemodeller. Vi er meget glade for, at vi har mulighed for at fortsætte indsatsen de kommende år,” siger Laila Walther, direktør i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Indsats udvides til hele mellemtrinnet
Som noget nyt vil de to aktører bag projekt Spejlven fra 2025 tilbyde gratis workshops i både 4., 5. og 6. klasse i hele landet. Samtidig vil Spejlven-indsatsen arbejde mere målrettet med idrætten, hvor mange børn er aktive i deres fritid. Derfor kan både skoler og idrætsklubber få rådgivning i, hvordan de skaber rammer omkring omklædningsrum og bad, der forbedrer børnenes muligheder for at få et realistisk og sundt blik på egne og andres kroppe. Ligeledes kan skoler få rådgivning om, hvordan de får flere elever til at spise sammen i skolen.
”Vi har lyttet til skolernes ønske om at kunne arbejde med Spejlven i hele mellemtrinnet i skolen, fordi det giver bedre mulighed for at præge elevernes kropstrivsel tidligt. Samtidig ser vi frem til i endnu større grad at bygge bro til de lokale idrætsforeninger og -klubber, som også kan gøre en stor forskel i at skabe en god kultur om blandt andet krop og sundhed. Støtten fra Nordea-fonden gør det muligt ikke alene at fortsætte Spejlven, men også at udvide indsatsen for at skabe god kropstrivsel blandt børn og unge,” siger Anders Voigt Tinning, vicedirektør i Anti Doping Danmark.
Læs mere om Spejlven og tilbuddet til skoler og idrætsklubber på www.spejlven.dk
Nøgleord
Kontakter
Ditte Toft ClausenkommunikationskonsulentAnti Doping Danmark
Tlf:22918272dtc@antidoping.dkJanne BruvollUdviklings- og kommunikationschef
Tlf:51177578janne@spiseforstyrrelse.dkSigne BallingkommunikationskonsulentNordea-fonden
sb@nordeafonden.dkLinks
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende.
Hvert år rådgiver og støtter vi mere end 5.000 mennesker, der har brug for hjælp, og vi har rådgivninger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.
Anti Doping Danmark
Anti Doping Danmark er med afsæt i ’Lov om fremme af integritet i idrætten’ en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, der har til opgave at fremme integriteten i idrætten gennem bekæmpelse af doping i idrætten, gennem forebyggelse og kontrol samt gennem funktionen som sekretariat for den nationale platform til bekæmpelse at matchfixing.
Følg pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Rekordmange søger hjælp hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade11.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Aldrig før har så mange søgt hjælp hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade som i 2024. Rådgivningen har haft over 6.700 samtaler – en stigning på 22 % sammenlignet med sidste år. Foreningen har netop udvidet åbningstiderne i sin chatrådgivning, så endnu flere kan få hjælp.
Tidligere ‘Bachelorette’-deltager lancerer podcast sammen med patientforening21.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvordan føles det at bære på en hemmelighed, der fylder hele ens liv? Og hvad sker der, når man endelig siger det højt? Det ved Lissa Paustian alt om. I den nye podcast Sig det højt giver hun stafetten videre til modige gæster, der åbner op om deres kamp med spiseforstyrrelser og selvskade. Podcasten er lavet i samarbejde med Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Niels Brock-elever konkurrerer om at skabe den bedste kampagne mod spiseforstyrrelser og selvskade20.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvordan når vi de unge, der dagligt kæmper med spiseforstyrrelser og selvskade? Det er spørgsmålet, som Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og Niels Brock vil finde svar på med en ny kampagnekonkurrence, hvor elevernes kreativitet skal bryde tabuer og åbne dialog om mentale udfordringer blandt unge.
Patientforening styrker indsatser for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade17.12.2024 15:39:41 CET | Pressemeddelelse
Takket være en donation fra Sagitta Charity Foundation kan Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade inspirere endnu flere børn og unge til at stå imod urealistiske kropsidealer.
Nyt tilbud giver specialiseret støtte til familier med børn med tvangsoverspisning4.11.2024 10:49:54 CET | Pressemeddelelse
Når tvangsoverspisning rammer et barn, rammer det hele familien. Nu kan familier i hovedstadsområdet få specialiseret støtte til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum