Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Elever og studerende markerer Folketingets åbning med krav om investeringer i fremtidens uddannelser

Del

Når Folketinget åbner, mødes elever og studerende på Christiansborg for at kræve investeringer i fremtidens uddannelser. Med bannere, morgenkaffe og guldkarameller opfordrer de politikerne til at investere i kvalitet og faglighed.

Når Folketinget i dag officielt åbner og et nyt folketingsår starter, møder elever og studerende op på Christiansborg Slotsplads for at heppe på politikerne og minde dem om én vigtig prioritet: investeringer i fremtidens uddannelser. Med bannere, morgenkaffe og symbolske guldkarameller vil de unge opfordre politikerne til at sætte barren højt og sikre, at der kastes flere penge i det, der er fundamentet for Danmarks fremtid – uddannelserne.

Elever og studerende inviterer politikerne til at deltage i lidt morgengymnastik, hvor de skal "skyde på mål" for deres prioriteter for uddannelserne. Med en stemning som var slotspladsen omdannet til et håndboldstadion, vil de unge skabe en opsigtsvækkende og energisk påmindelse om, at uddannelserne er afgørende for Danmarks udvikling.

De unge håber, at politikerne vil medbringe kampgejsten i Folketinget. For der er mange vigtige kampe det næste stykke tid, hvor de unge håber, at der også blandt Folketingets partier bliver heppet på investeringer. 

Krav om flere midler til kvalitet og faglighed

De unge har klare krav til, hvordan midlerne skal bruges. De ønsker bedre uddannelser med mere faglighed og fordybelse, så de ikke bare kan komme hurtigt igennem studierne, men opnå den nødvendige dygtighed der skal til inden for netop deres fag.

"Vi har brug for mere faglighed og tid til fordybelse i vores uddannelser. Det handler ikke kun om at komme hurtigt igennem – det handler om kvalitet. Vi vil være stolte af vores fag og være ordentligt klædt på til at sikre Danmarks fremtid," udtaler Klara Hippe Hansen, forperson for Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

En stor del af dagens event handler om at rette fokus mod den kommende reform af de professionsuddannelser, der er afgørende for Danmarks fremtid, som fx sygeplejerske- og pædagoguddannelsen. 

"Vi har brug for investeringer særligt i praktikken på professionsuddannelserne. Det er her, vi skal udvikle vores færdigheder og blive dygtige fagprofessionelle til gavn for vores velfærdssamfund. Hvis vi skal sikre fremtidens velfærd, skal der investeres i praktikken og samarbejdet mellem uddannelser og praktiksteder." forklarer Nicolaj Laue Juhl, forperson for Sygeplejestuderendes Landssamenslutning (SLS).

Ungdomsuddannelserne må ikke blive et nulsumsspil  

Elever og studerende peger også på behovet for en bæredygtig økonomi for ungdomsuddannelserne. Organisationerne vil sikre, at alle ungdomsuddannelser får de nødvendige midler til at levere høj kvalitet – uden omfordelinger, der straffer store skoler.

Joachim Ekstrand Federspiel, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) udtaler: "Vi ønsker attraktive ungdomsuddannelser i alle dele af Danmark, men lige nu lægger regeringen op til et nulsumsspil, hvor de store skolers økonomi skal holde hånden under de små. Det kan ikke være rigtigt, at man forringe undervisningskvaliteten for 60.000 gymnasieelever, for at sikre uddannelsesudbuddet i hele landet. Det er som at fodre hunden med sin egen hale. Der er brug for nye investeringer, i en allerede alt for udhulet gymnasie økonomi." 

Stadionstemning på Slotspladsen med deltagelse fra ungdomspartierne

Flere ungdomspartier bakker op om elev- og studenterorganisationerne og har bekræftet deres deltagelse. 

Kampråb, klaphatte og sejrsbrøl fra de unge vil være at finde foran Christiansborg her til formiddag. Mon politikerne stemmer i?

Arrangeres af følgende organisationer:

  • Danske Erhvervsakademiers Studenterorganisation (DESO)

  • Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS)

  • Danske Studerendes Fællesråd (DSF)

  • Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO)

  • Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH)

  • Lærerstuderendes Landskreds (LL)

  • Modstrøm (MS)

  • Pædagogstuderendes Landssammenslutning (PLS)

  • Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS)

  • Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS)

  • Studenterrådet ved Københavns Universitet (SRKU)

Nøgleord

Kontakter

Om Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) er en national, uafhængig elevpolitisk organisation. DGS repræsenterer landets 89.000 STX- HF- IB- og EB-elever og deres holdninger og understøtter elever og elevråd i deres elevdemokratiske arbejde.

Følg pressemeddelelser fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Gymnasieelever strejker og siger nej til nedskæringer og karakterkrav. " Vi strejker for vores fremtid"11.11.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mandag d. 11/11 kl. 13 går gymnasieelever på gaden for at protestere mod regeringens nye reformer. Med fokus på spareplaner, der rammer store gymnasier hårdt, og stigende karakterkrav til optag, ønsker eleverne at beskytte uddannelseskvaliteten og opfordre til investeringer fremfor besparelser. Demonstrationen starter på Rådhuspladsen i København.

9 elev- og studenterorganisationer: Optagetal kalder på store forandringer i uddannelsespolitikken25.7.2024 18:56:07 CEST | Pressemeddelelse

Ved midnat bliver 61.351 tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Det er på niveau med sidste år, men der er sket ændringer i, hvor de studerende er blevet optaget. Det kalder ifølge elever og studerende på store forandringer i uddannelsespolitikken. Kandidatreformen og SU-reformen har nemlig slået fejl, men der er endnu håb for den længe ventede reform af professionsuddannelserne.

Studerende kæmper fortsat imod SU-reform!7.5.2024 20:18:23 CEST | Pressemeddelelse

I morgen vedtager Regeringen sammen med Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at fjerne det fleksible SU-år. I protest mod det vil der på en række uddannelsesinstitutioner (se listen nederst) på tværs af ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i morgen tidlig være protester. Eleverne og de studerende vil ligesom Regeringen skærer i SU’en. Men modsat Regeringen som skærer i grundlæggende kernevelfærd, så vil de studerende nøjes med at skære i kage. Men det fleksible SU-år er ikke krymlen på toppen. Det er muligt som medie at tage forbi disse protester og tale med de protesterende og unge og andre studerende. Eleverne og de studerende protesterer fordi, at denne her nedskæring på tværs af uddannelsessektoren til at ramme de studerende som ikke går den lige vej i uddannelsessystemet. ”Det er de studerende som har en funktionsnedsættelse. Dem der vælger om undervejs eller dumper en eksamen. Og dem som ikke har den økonomiske opbakning hjemmefra der bliver hårdest ramt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye