En vægtig samfundsaktør takker af: Tænketanken Cevea afvikler sine aktiviteter
Bestyrelsen i Cevea har ved et møde mandag besluttet at afvikle tænketankens aktiviteter med henblik på endelig lukning. Beslutningen er en konsekvens af, at det ikke har været muligt at opnå en finansiering, der sikrer et tilstrækkeligt økonomisk fundament.
Tænketanken Cevea er i offentligheden kendt for sine analyser, kurser og ikke mindst sin årlige konference: Ulighedens Topmøde. Gennem 16 år har centrum-venstre tænketanken nuanceret debatten om ulighed, uligeløn og geografiske skel og søgt at påvirke og udvide den offentlige meningsdannelse gennem forskning og formidling. Men økonomisk har det ikke været muligt at opretholde et bæredygtig forretningsgrundlag, og derfor indstiller bestyrelsen nu til en endelig lukning af tænketanken.
Bestyrelsesformand for Cevea, Mads Samsing:
- Cevea har gennem 16 år været en stærk stemme mod ulighed, og tænketanken har formået at kompetenceudvikle og kapacitetsopbygge lige netop disse områder i blandt andet fagbevægelsen. Det er en succeshistorie, og det er sket i en grad, hvor mange forbund i dag selv varetager og driver aktiviteter, som Cevea i sin tid blev sat i verden for. Når det er sagt, så efterlader lukningen uden tvivl et stort analytisk tomrum, og der bliver en arv og et aftryk efter Cevea, som vi vil skulle løfte på anden vis.
Cevea har historisk set været finansieret med økonomiske midler fra fonde og en række organisationer, som blandt andet er repræsenteret ved et bredt udsnit af de danske fagforeninger. I en tid med konsolidering af kerneaktiviteter, er det ifølge direktør for Cevea, Asbjørn Sonne Nørgaard beklageligt, men ikke overraskende, at det også påvirker finansieringen af projekter og initiativer på tværs af bevægelsen.
Direktør for Cevea, Asbjørn Sonne Nørgaard:
- Cevea har gennem en årrække arbejdet for at sætte en progressiv politisk dagsorden for et mere retfærdigt, mindre ulige og mindre skævt Danmark. Jeg er stolt af at have fået lov til at stå i spidsen for det sammen med et sekretariat af dygtige, dedikerede medarbejdere. Vi er hver dag gået på arbejde for at præge samfundsdagsordener, løfte stemmer og meningsdannere i alle samfundslag og tale tal og fakta i en politisk virkelighed, hvor det kan være svært at skære igennem. Med lukningen sætter vi i dag et punktum for Cevea, men kun et komma for kampen for et mere lige samfund.
Cevea har i de 16 år siden, at tænketanken blev stiftet i 2008, uddannet hundreder af meningsdannere og skabt netværk for mange, der i dag varetager centrale jobs og funktioner rundt om i fagbevægelsen, organisationer og partier. Mads Samsing takker de mange tusinde, der på forskellig vis har deltaget i Cevea's aktiviteter igennem årene. Både uddannelser, kurser, topmøder, debatter og meget andet.
Cevea’s bestyrelse har besluttet at gennemføre Ulighedens Topmøde og at afvikle alle øvrige aktiviteter per 1. december 2024. Der vil blive indkaldt til et ekstraordinært årsmøde, hvor en endelig formel lukning af tænketanken vil kunne eksekveres.
Ulighedens Topmøde d. 15. november, som sætter fokus på Skat, bliver dermed Cevea’s sidste officielle eksterne aktivitet.
Kontakter
Asbjørn Sonne NørgaardDirektør for Cevea
Tlf:21725413asn@cevea.dkMads SamsingBestyrelsesformand for Cevea, næstformand i HK
Tlf:21366747mads.samsing@hk.dkFølg pressemeddelelser fra HK Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra HK Danmark
Ny rapport slår fast, at vi taber, hvis vi sparer på lediges uddannelse8.10.2024 12:10:43 CEST | Pressemeddelelse
Det Økonomiske Råd konkluderer i ny rapport, at de foreslåede nedskæringer på uddannelse til ledige har negativ effekt på beskæftigelsen. Det er en tabersag for både samfundet og den ledige, mener HK.
HK: Ambitiøst uddannelsesudspil – vi hjælper det gerne op på et 12-tal8.10.2024 10:01:21 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens ambitiøse uddannelsesudspil viser store potentialer og kan blive vejen til bedre balance og flere åbne døre i uddannelsessystemet. HK melder sig klar til fortsat at deltage i drøftelserne, når de nærmere detaljer skal på plads.
HK præsenterer 15 konkrete løsningsforslag i stressudspil: ”Samfundet har brug for en stresspakke”.6.9.2024 06:03:00 CEST | Pressemeddelelse
Arbejdsrelateret stress koster hvert år samfundet svimlende 55 mia. kroner. Det svarer til 55.600 fuldtidsstillinger. HK overrækker i dag et stressudspil med 15 forslag til, hvordan vi kan få bugt med arbejdsrelateret stress til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen. Håbet er, at forslagene kan føre til en politisk bredt funderet aftale.
Finanslov umiddelbart uden nye initiativer til rammerne for et trygt og balanceret familie- og arbejdsliv30.8.2024 11:01:49 CEST | Pressemeddelelse
Regeringstoppen har hen over sommeren givet udtryk for, at familiepolitik og et balanceret arbejdsliv er blandt topprioriteterne. Det afspejles desværre dårligt i et finanslovsudspil med udsigter til besparelser på statslige kerneopgaver og arbejdsmiljø. Samtidig er der ikke umiddelbart afsat penge til nye initiativer for netop børnefamilierne.
HK og Dansk Erhverv: Erhvervsrettet HF skal være en ny og mere praktisk vej til studenterhuen8.8.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Erhverv og HK præsenterer nu en model, som skal sikre, at flere unge søger mod de erhvervsrettede uddannelser. Med fem HF-retninger vil de to organisationer give unge fleksibilitet i kendte rammer og samtidig skabe en ny professionel og praktisk uddannelsesvej.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum