Danmark vinder buddet på VM i landevejscykling 2029

Del

Danmark skal være vært, når verdens bedste cykelryttere skal dyste om UCI verdensmesterskabet i landevejscykling i 2029. Det har UCI offentliggjort i dag under årets mesterskaber i Zürich.

For 13 år siden indtog UCI verdensmesterskabernes regnbuefarver atter de danske byer og veje, der kulminerede i en tæt sprint om sejren og en stor folkefest med over en halv million tilskuere.

Nu har Danmark endnu engang vundet buddet på det prestigefyldte cykelsportsevent, som cykelentusiaster hvert år rejser langsvejs fra for at overvære. Danskere landet rundt kan derfor se frem til at byde verdens bedste cykelryttere velkommen i 2029, når slaget om den eftertragtede regnbuetrøje igen udfolder sig på dansk asfalt.

Fungerende kulturminister Christina Egelund:

”Det er fantastisk, at Danmark igen bliver vært for VM i landevejscykling, som er et af de største cykelløb i verden. Jeg glæder mig til at se rytterne cykle gennem det danske landskab med flere tusinder af cykelentusiaster og sportsfans med ud på ruten for at heppe på! Regeringen har et ønske om at tiltrække flere store sportsbegivenheder til Danmark. Begivenhederne skaber begejstring og sammenhold på tværs af landet – og er et godt udstillingsvindue for Danmark og vores stærke foreningsidræt.”

Erhvervsminister Morten Bødskov:

”Danmark er en cykelnation. Hver dag tager mange tusinde danskere cyklen på arbejde, til studiet eller får pulsen op med lange cykelture på landevejene rundt om i landet. Derfor er jeg glad og stolt over, at Danmark skal være vært for de største og mest prestigefyldte cykelløb, der findes. Vi gjorde det med Grand Départ i København i 2022, og nu gør vi det igen med verdensmesterskabet i 2029. Et event i den kaliber er et fantastisk udstillingsvindue for Danmark og en oplagt måde at ryste danskere sammen på tværs af landet til en kæmpe folkefest.”

Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin:

”Det er skønt, at Danmark med VM i landevejscykling i 2029 igen skal lægge veje til et cykelløb i verdensklasse. Store internationale sports- og kulturbegivenheder rimer på turisme, og vi skal bruge dem til at vise alle de gode ting, som Danmark har at byde på, og forhåbentligt inspirere flere til at besøge Danmark igen. Derfor har vi bl.a. fokus på udvikling og markedsføring af rekreative cykelruter på tværs af landet i regeringens kommende turismestrategi.”

Overborgmester i København Lars Weiss:

”Sikke en fantastisk nyhed. Nu kan vi se frem til at opleve en af cykelsportens allerstørste events folde sig ud i Københavns gader. Vi vil arbejde benhårdt for, at verdensmesterskabet skaber bred værdi for hovedstaden og på tværs af landet. Det bliver en sand folkefest, som vi skal udnytte til at styrke vores hverdagscyklisme.”

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard:

”VM i landevejscykling i Aarhus bliver en enestående og meget publikumsvenlig begivenhed. Værtskabet vil sætte vores by i centrum hos de mange cykelsportsfans verden over, og samtidig vil der være masser af aktiviteter i byrummet med fantastiske fælles oplevelser for byens borgere og tilrejsende publikummer. Jeg glæder mig til, at Aarhus kan byde verdens bedste cykelryttere, en masse internationale gæster og ikke mindst millioner af tv-seere velkommen i 2029.”

Borgmester i Roskilde Tomas Breddam:

”I Roskilde oplevede vi en enorm begejstring og cykelglæde i forbindelse med Tour de France. VM i landevejscykling i 2029 skal også være en folkefest i Roskildes historiske bymidte – og en stærk fortsættelse af traditionen for cykelløb med start fra Roskilde.”

Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær:

”Jeg er meget stolt af, at Helsingør Kommune bliver en del af dette store internationale cykel-event. Det skal vi i den grad bruge aktivt til at sætte en stor, fed streg under Helsingør som en ambitiøs og mangfoldig kulturby - ligesom vi får vist resten af kommunen frem. Samtidig håber jeg, at vi kan bruge VM til at styrke breddeidrætten. Vi har med stor succes haft besøg af PostNord Danmark Rundt og Tour of Scandinavia. Vi glæder os til at tage endnu et skridt op på den internationale scene som værtsby for kvindernes eliteløb under VM i landevejscykling i 2029.”

Direktør i Sport Event Denmark Lars Lundov:

”En stor drøm er gået i opfyldelse. VM landevejscykling har i flere år stået meget højt på vores ønskeliste, og nu bliver det en realitet, det er fantastisk. Regeringens massive økonomiske involvering har muliggjort dette, og det er vi meget taknemmelig for. VM 2029 bliver endnu en stor folkefest i Danmark.”

Konstitueret formand i Danmarks Cykle Union Johnny Lillelund:

"Vi er enormt begejstrede over, at Danmark er blevet tildelt værtskabet for VM i landevejscykling i 2029. Det er en kæmpe anerkendelse af dansk cykelsport og det talent- og udviklingsarbejde, der bliver gjort i vores medlemsklubber. Den opbakning, vi har fået fra regeringen og de medvirkende kommuner, har været helt afgørende for at få dette værtskab i hus. Personligt glæder jeg mig til at opleve den fantastiske stemning og til at hylde verdens bedste ryttere. For klubberne under Danmarks Cykle Union betyder det øget opmærksomhed, nye muligheder for rekruttering og muligheder for at få endnu flere danskere op på cyklen.”

Når UCI VM i landevejscykling kommer til Danmark i 2029, byder det bl.a. på linjeløb og enkeltstart for både herrer og kvinder. Denne gang med værtsbyerne København, Aarhus, Roskilde og Helsingør.

Danmark fik ud over UCI VM i landevejscykling også et andet værtskab med sig hjem, da Danmark blev tildelt værtskabet for UCI Mobility & Bike City Forum i 2025. Forummet kombineres med et cykeltopmøde, når Danmarks nye UCI World Tour cykelløb, Copenhagen Sprint, skydes i gang i 2025.

Partnerskabskredsen bag det danske bud i UCI VM i landevejscykling består af Erhvervsministeriet, Kulturministeriet, Sport Event Denmark og København, Roskilde, Helsingør og Aarhus Kommuner, og buddet er sket i samarbejde med Danmarks Cykle Union. Wonderful Copenhagen har desuden bidraget til tiltrækning af eventen.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen inviterer til lancering af havnepartnerskabets anbefalinger27.9.2024 14:34:35 CEST | Pressemeddelelse

Globale spændinger og pressede forsyningskæder stiller nye krav til danske erhvervshavne, som i dag skal løse helt nye opgaver, blandt andet gennem at kunne understøtte grøn energi, energiforsyning og forsvarsaktiviteter. Danske erhvervshavne er samtidigt helt afgørende for dansk erhvervsliv og de erhverv, der ligger på havnene. For at sikre sig at danske erhvervshavne også fremtiden kan være med til at sikre vækst og job i Danmark, nedsatte regeringen sidste år et nyt havnepartnerskab, som skulle udarbejde anbefalinger til, hvordan erhvervshavnene kan omstille sig til den forandrede verden. Mandag d. 30. september modtager regeringen partnerskabets anbefalinger, som skal danne grundlag for en kommende havnestrategi. Pressen inviteres derfor med til overdragelsen med erhvervsminister Morten Bødskov og transportminister Thomas Danielsen. Tid: Mandag d. 30. september kl. 12.00. Sted: Asnæs Havnevej 16, 4400 Kalundborg. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Nikolaj Hardin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye