Naturvidenskabernes Hus

Diversitet, unge, naturvidenskab og teknologi: I dag afholdes Science Day over hele landet

Del

I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år. Derfor er der op mod 4000 børn og unge, der i dag møder rollemodeller på arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Hos TDC NET står ikke færre end tre af slagsen klar til at tage imod dagens unge gæster.

Rollemodeller fra TDC NET: Anita Kurm, Salina Ngoc Lam, Mads Bossen Hansen
Rollemodeller fra TDC NET: Anita Kurm, Salina Ngoc Lam, Mads Bossen Hansen Naturvidenskabernes Hus Naturvidenskabernes Hus

Op mod 4000 børn og unge fra grundskoler og gymnasier fra hele landet deltager i dag i den årligt tilbagevendende Science Day. I år kommer de til at lægge vejen forbi 88 forskellige virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner. Det nationale center for skolevirksomhedssamarbejde, Naturvidenskabernes Hus, har sammen med en række samarbejdspartnere blandt virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner udviklet denne indsats. Og det handler i høj grad om at komme stereotyper til livs og sikre diversiteten på arbejdspladserne. 

- Science Day handler om diversitet og om at give alle på tværs af køn og baggrund mulighed for at se sig selv i en uddannelse inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag. Undersøgelser viser, at en høj grad af mangfoldighed blandt kolleger medvirker til social samhørighed, trivsel i teams og større innovation. Desuden er der mange flere muligheder inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag, end de fleste tror. En del bliver overraskede over de mange muligheder både som faglært og med en videregående STEM-uddannelse, ikke mindst inden for den grønne omstilling, siger Maiken Lykke Lolck, der er direktør i Naturvidenskabernes Hus.  

-Ved at deltage i Science Day får de unge via et besøg på en virksomhed, hvor de møder en rollemodel og selv arbejder hands-on med cases fra virksomheden, et blik ind i en verden, som ikke alle kender til. På den måde skabes der gode, inspirerende fortællinger, som de unge kan se sig selv i. Og som land har vi også brug for flere hænder inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, siger hun.  

Ny viden og ændret forståelse 

Evalueringer fra tidligere år viser, at både lærere og elever er glade for at deltage. Sidste år svarede 78% af de deltagende lærere for eksempel, at de var enten helt eller delvist enige i, at de havde fået ny viden om uddannelses- og karrieremuligheder for deres elever. Og 65% af eleverne svarede, at de var helt eller delvist enige i, at de ved at deltage i Science Day havde fået ændret forståelsen for, hvem der arbejder med og kan arbejde med naturvidenskab og teknologi. 

Det billede kan de hos TDC NET, der er en af de virksomheder, der er i dag åbner dørene for de unge gæster, nikke genkendende til. De får besøg af elever fra henholdsvis Nordsjællands Grundskole og Gymnasium i Fredensborg samt Skt. Josefs Skole fra Roskilde. Og det er virkelig noget, ledelsen prioriterer. 

- Vi glæder os til for tredje år at byde en masse videbegærlige elever velkommen til endnu en Science Day hos TDC NET. Tre af vores unge AI-specialister glæder sig til i år at give de unge mennesker et både sjovt og perspektivrigt indblik i vores omfattende arbejde med kunstig intelligens.  

-Ud over at give eleverne en dejlig og anderledes dag håber vi naturligvis også, at vi kan være med til at inspirere dem til at vælge en fremtid inden for teknologifagene. Skal Danmark gennem teknologi og innovation fortsat følge med i den globale konkurrence, så er vi nødt til at sikre, at langt flere får lyst til at vælge en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi. Science Day og lignende initiativer har ganske enkelt aldrig været vigtigere end i dag, fortæller Selina Lomholdt, HR-direktør hos TDC NET. 

Science Day er en af de store, landsdækkende indsatser, som Naturvidenskabernes Hus står bag og bliver i år afholdt for 11. gang. 

Tre rollemodeller fra TDC NET fortæller om, hvorfor de har valgt at deltage i Science Day
Salina Ngoc Lam  

Uddannelse: BSc Matematik og Teknologi fra Danmarks Tekniske Universitet 

MSc Matematisk Modellering og Computing fra Danmarks Tekniske Universitet 

Titel: Data Scientist 

-Jeg vil rigtig gerne være med til at inspirere unge til at vælge en naturvidenskabelig uddannelsesretning. Jeg har selv været meget i tvivl om, hvad jeg skulle og troede på et tidspunkt ikke, at en videregående uddannelse var noget for mig. Jeg manglede også kvindelige rollemodeller inden for mit fag. Men nu er udviklingen heldigvis ved at vende, så jeg ser mange flere kvinder end tidligere. Og så er jeg superglad for, at jeg i dag kan være med til at vise unge mennesker, at alle for eksempel kan arbejde med kunstig intelligens og det kan gøres på mange måder.   

Mads Bossen Hansen 
Uddannelse: MSc Information Management (cand.merc.it

Titel: AI Product Manager 

- Jeg har valgt at være rollemodel, fordi jeg mener at det er vigtigt at vi inspirerer de næste generationer til at arbejde endnu mere med data, teknologi og videnskab. Jeg håber at kunne give noget entusiasme og nysgerrighed videre omkring alle de muligheder, der åbner sig, når man begynder at tænke kunstig intelligens som en mulig løsning til de problemer, man står overfor. Og så vil jeg også gerne fortælle de unge, at det er min erfaring, at man kommer rigtig langt med nysgerrighed. Så det er ikke altid ens uddannelsesbaggrund, der er definerende for, hvad man kommer til at arbejde med.  

Anita Kurm 
Uddannelse: BSc Kognitiv Videnskab fra Aarhus Universitet 

Cand.IT Cognitive Science fra Aarhus Universitet 

Titel: AI Product Manager 

-Jeg har altid opfattet videnskab som noget, der er sjovt og fascinerende. Derfor vil jeg gerne fortælle de unge, at STEM-fagene faktisk henvender sig til mange, og at man ikke skal bekymre sig om fordomme eller tanken om svære opgaver. Det handler også om at se udfordringer som en mulighed for at blive klogere. Jeg er selv opvokset i Estland, hvor jeg tog min studentereksamen. Det var svært at vænne mig til en anden uddannelsesstil i Danmark med mange flere mundtlige eksamener og mere forskning. Men det har udviklet mine evner inden for mit fag, så i dag er jeg glad for, at jeg kastede mig ud i det.  

Kontakter

Billeder

Anita Kurm, AI Product Manager hos TDC NET og rollemodel til Science Day
Anita Kurm, AI Product Manager hos TDC NET og rollemodel til Science Day
Naturvidenskabernes Hus Naturvidenskabernes Hus
Download
Mads Bossen Hansen, AI Product Manager hos TDC NET og rollemodel til Science Day
Mads Bossen Hansen, AI Product Manager hos TDC NET og rollemodel til Science Day
Naturvidenskabernes Hus Naturvidenskabernes Hus
Download
Salina Ngoc Lam, Data Scientist hos TDC NET og rollemodel Science Day
Salina Ngoc Lam, Data Scientist hos TDC NET og rollemodel Science Day
Naturvidenskabernes Hus Naturvidenskabernes Hus
Download

Links

Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus tænder gnisten hos børn og unge for de naturvidenskabelige og tekniske fag.

Vi er en nonprofitorganisation, som i tæt samarbejde med kommuner, virksomheder og undervisere i gymnasiet og grundskolen udvikler undervisningsforløb, så elever på alle niveauer kan lade nysgerrigheden få frit løb og fordybe sig i autentiske virksomhedsudfordringer.

Vi genererer ny viden gennem kortlægning, evaluering og forskning i skolevirksomhedssamarbejde, og vi understøtter skolevirksomhedssamarbejde gennem netværksaktiviteter for kommuner, virksomheder og gymnasier.

Vi gør en forskel for både børn og unge, erhvervsliv og samfund. Vi klæder de unge på til valg af uddannelse og motiverer flere til at vælge de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, der er afgørende for den grønne omstilling og et bæredygtigt samfund.

Læs mere på nvhus.dk

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Udvikling af en oplevelsesplatform: Science Day trækker skoleelever til Mjølner Informatics2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Op mod 4.000 børn og unge deltager over hele landet. I det midtjyske er Mjølner Informatics i Aarhus ét af de steder, det sker. Her får 21 elever fra 10. klasse fingrene i grafisk design og softwareudvikling. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år.

Diversitet, unge, naturvidenskab og teknologi: I dag afholdes Science Day over hele landet2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år. Derfor er der op mod 4000 børn og unge, der i dag møder rollemodeller på arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Hos TDC NET står ikke færre end tre af slagsen klar til at tage imod dagens unge gæster.

Spor en ondsindet aktør på nettet, cybersikkerhed og hvad du selv kan gøre: Science Day trækker skoleelever til IT-virksomheden Solar2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Op mod 4.000 børn og unge deltager over hele landet. I det sønderjyske er IT-virksomheden Solar i Vejen ét af de steder, det sker. Her kommer 20 skoleelever til at arbejde med sikkerhed på nettet og sporing af ondsindede aktører. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år.

Uklar æblejuice, alkoholfri øl og membranteknologi: Science Day trækker skoleelever til Alfa Laval i Nakskov2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Op mod 4.000 børn og unge deltager over hele landet. I Region Sjælland er Alfa Laval i Nakskov ét af de steder, det sker. Her skal 24 skoleelever på opdagelse i membranteknologi, der også handler om uklar æblejuice og øl uden alkohol. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år.

Maling er ikke bare maling: Science Day trækker skoleelever til PPG/Dyrup i Søborg2.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag slår en lang række virksomheder, organisationer m.fl. i hele landet dørene op for dette års udgave af Science Day, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Op mod 4.000 børn og unge deltager over hele landet. PPG i Søborg, der er den danske afdeling af verdens største malingsproducent, er ét af de steder, det sker. Her skal 50 skoleelever på opdagelse i de teknologier, virksomheden arbejder med i produktionen af maling. Formålet er blandt andet at nedbryde fordomme og stereotype forestillinger om de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelsesretninger – og det virker, viser evalueringer fra tidligere år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye