Assens Forsyning

Unge talenter fra Aarupskolen kom helt tæt på spildevandet

Del

Onsdag eftermiddag den 25. september 2024 åbnede Kredsløbslaboratoriet døren for det første hold elever i Assens Forsynings spritnye skoletjeneste. Det blev 9.a fra Aarupskolen, der kom helt tæt på et af Danmarks mest moderne energiproducerende renseanlæg samtidig med at de fik testet deres faglighed med klimadilemmaer og praktiske forsøg i laboratoriet.

9. a fra Aarupskolen fik en lærerig dag i Kredsløbslaboratoriet hos Assens Forsyning A/S.
9. a fra Aarupskolen fik en lærerig dag i Kredsløbslaboratoriet hos Assens Forsyning A/S. Assens Forsyning 2024

”Opbygningen af vores nye skoletjeneste er et strategisk initiativ, der overordnet handler om at bringe forsyningen endnu tættere på vores kunder. Udviklingen af Kredsløbslaboratoriet er derfor også sket i tæt dialog med vores bestyrelse, Assens Kommune samt skoleledere og faglærere, siger Henrik Boesen, direktør i Assens Forsyning A/S.

Et praktisk alternativ til undervisning i klasselokalet

Ambitionen med Kredsløbslaboratoriet er at levere et praktisk alternativ til undervisning i klasselokalet med fokus på bæredygtig håndtering af spildevand. ”Premieren på heldagsforløbet med Aarupskolen gik helt forrygende, og vi er overbeviste om, at de unge mennesker gik hjem med et frisk perspektiv på hvordan ansvarlig håndtering af spildevand, kan bidrage til at imødegå klimaudfordringerne”, siger Henrik Boesen.

På med kitlerne

Assens Forsyning ønsker at levere et højt teknisk og pædagogisk niveau i undervisningen. En stor del af undervisningen i Kredsløbslaboratoriet foregår som navnet antyder med praktiske forsøg i et veludstyret laboratorie. Udover en grundig introduktion og rundvisning på selve renseanlægget får eleverne derfor også mulighed for at teste deres forskertalenter i laboratoriet. Her skal de med kitler, briller og boblende glaskolber bl.a. udføre forsøg med mekanisk og biologisk rensning af spildevandet. ”Vi giver eleverne et grundigt indblik i praktikken bag de tre naturfag de er blevet undervist i hjemme på skolerne. Hold 1 fra Aarupskolen var dybt engagerede, og vi havde en rigtig fin dialog om klimadilemmaer, og hvordan virkeligheden udfolder sig i kontrollerede forsøg”, fortæller Anne Bue Damsbo, der er fast underviser i Kredsløbslaboratoriet.

I skoleåret 2024-25 er Kredsløbslaboratoriet åbent for alle interesserede skoleelever på 7.-9. klassetrin. Tilmelding af klasser sker via Assens Forsynings hjemmeside på https://www.assensforsyning.dk/om-os/kredslab/kredsloebslaboratoriet.

Kontakter

Billeder

9.a Aarupskolen
9.a Aarupskolen
Assens Forsyning A/S 2024
Download
9.a Aarupskolen
9.a Aarupskolen
Assens Forsyning A/S 2024
Download
9.a Aarupskolen
9.a Aarupskolen
Assens Forsyning A/S 2024
Download
9.a Aarupskolen
9.a Aarupskolen
Assens Forsyning A/S 2024
Download

Om Assens Forsyning A/S

  • Vi ønsker at være i front med den grønne omstilling, og levere bæredygtige løsninger til borgerne i Assens Kommune indenfor områderne drikkevand, håndtering af regn- og spildevand samt affald- og genbrug.
  • Vi har et af Danmarks mest højteknologiske kombinerede rense- og biogasanlæg og er ansvarlige for drift, service og udvikling af bæredygtige løsninger til borgerne i Assens Kommune indenfor områderne drikkevand, håndtering af regn- og spildevand samt affald- og genbrug.
  • Du kan læse mere om Assens Forsyning A/S på www.assensforsyning.dk.

Følg pressemeddelelser fra Assens Forsyning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Assens Forsyning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye