Industriens UddannelserIndustriens UddannelserIndustriens UddannelserIndustriens Uddannelser

Fire nye industriteknikerlærlinge er udpeget til at sætte kursen mod Texas og oplæring hos Lockheed Martin i 2025

Del

Til maj 2025 rejser et nyt hold på fire industriteknikerlærlinge til Texas, hvor de skal i oplæring hos den amerikanske flyproducent Lockheed Martin.

Industriens Uddannelser

Siden 2018 har særligt udvalgte danske industriteknikerlærlinge hvert år fået adgang til en af verdens største forsvarsvirksomheder. 

Og nu er der endnu engang udpeget fire industriteknikerlærlinge, der kan begynde at glæde sig til maj 2025, hvor de påbegynder seks ugers oplæring på Lockheed Martin i Texas og dermed får et unikt indblik i fremstillingen af F-35 kampflyet.

- Det er en oplevelse og en unik mulighed for de fire lærlinge, der er udvalgt til at komme afsted. Parterne arbejder i fællesskab gennem Metalindustriens Uddannelsesudvalg på, at flere kommer til udlandet med deres erhvervsuddannelse, og det, håber jeg, kan inspirere andre til at blive faglært med de muligheder, det bringer med sig, siger Peter Faber, formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) og forbundssekretær i Dansk Metal.

Det giver udsyn at komme til udlandet

De danske lærlinge har et højt fagligt niveau, og det er grunden til at lærlingesamarbejdet består, lyder det fra DI.

- Det giver indsigt og udsyn at prøve kræfter med sit fag i et andet land. Den viden, lærlingene bringer med hjem fra udlandet, er helt uvurderlig. At en virksomhed som Lockheed Martin fortsat har lyst til at have et lærlingesamarbejde med Danmark som eneste land, siger noget om det niveau, de danske industriteknikerlærlinge kommer med, siger Signe Tychsen Philip, næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) og vicedirektør i DI.

Det er Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI), der er ansvarlig for oplæringsopholdet og udsendelsen af lærlingene.

De fire industriteknikerlærlinge, der skal afsted i 2025, er:

  • Hans Jacob Bernth Nielsen, lærling hos RM FINTECH A/S
  • Mathias Bak Henriksen, lærling hos OJM A/S
  • Simon Lykke Andersen, lærling hos Steel Products Aage Østergaard A/S
  • Signe Elsberg Martinek, lærling hos Unika Danmark A/S

Kontakter

Stephanie FasenJuridisk assistent, stud.jur., Industriens Uddannelser

Tlf:31316658sfa@iu.dk

Følg pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye