Ministeriet for Grøn Trepart på plads og får to styrelser

Del

Under Ministeriet for Grøn Trepart oprettes en ny styrelse ved navn Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø. Samtidig overgår Naturstyrelsen til det nye ministerium.

Hovedopgaven for det nye Ministeriet for Grøn Trepart bliver den omfattende omlægning af landbrugsjord til natur og skov, forbedringen af det danske vandmiljø samt at understøtte en bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion.

Det nye ministerium vil fremover have to styrelser. Der oprettes en ny styrelse ved navn Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø. Naturstyrelsen overgår samtidig fra Miljøministeriet til Ministeriet for Grøn Trepart. 

De to styrelser skal bistå Ministeriet for Grøn Trepart i det store implementeringsarbejde, som vil følge af den politiske aftale om et grønt Danmark, der forhandles i disse dage, og som vil betyde en historisk omlægning af Danmarks areal. 

"Med den grønne trepart vil vi tegne et nyt grønt Danmarkskort, hvor vi omdanner mere end 15 procent af vores landbrugsareal til skov og natur. Det er en kæmpe opgave, som kræver, at vi samler relevante kompetencer og kræfter under ét ministerie. Normalt kan en større ressortomlægning tage lang tid. Jeg er derfor glad for, at omlægningen er faldet på plads så relativt hurtigt, så vi kan komme i gang med arbejdet," siger ministeren for grøn trepart, Jeppe Bruus.

Ministeriets departement vil bestå af cirka 150-160 medarbejdere. Der vil primært være tale om medarbejdere, som er overført fra henholdsvis Miljø- og Ligestillingsministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Hovedparten af medarbejderne fra Landbrugsstyrelsen vil blive overflyttet til Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø. Samtidig overflyttes dele af Miljøstyrelsen til den nye styrelse.

Kystdirektoratet, som tidligere har hørt under Naturstyrelsen, lægges under Miljøstyrelsen og vil forsat være en del af Miljø- og Ligestillingsministeriets koncern.

Følg pressemeddelelser fra Ministerium for Grøn Trepart

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministerium for Grøn Trepart

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye