Unge vil have medbestemmelse: Nyt Unge- og Kulturråd i Tønder Kommune
Tønder Kommune har officielt fået sit eget Unge- og Kulturråd, der går under navnet TUK – Tønder Unge- og Kulturråd. Det nye råd blev dannet under deres første generalforsamling den 24. september 2024, hvor 11 engagerede unge fra hele kommunen gik sammen om at skabe et talerør for dem selv.
Mødet markerede ikke blot en formel start, men satte også kursen for rådets fremtidige arbejde, hvor ambitionerne er høje.
En stemme for de unge
TUK er mere end blot et nyt råd; det repræsenterer en målrettet indsats for at sikre, at unge i Tønder Kommune får indflydelse på emner, der berører deres hverdag. Beslutningen om at oprette rådet blev truffet af Kommunalbestyrelsen tilbage i 2022, og nu er visionen blevet til virkelighed.
René Andersen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, udtaler: "Jeg håber og tror på, at vi kan opnå en bedre dialog med de unge og forstå, hvilke områder de ser som vigtige at arbejde med. Jeg er overbevist om, at et forum, hvor de har mulighed for at dele deres tanker og idéer med fokus på deres behov, kan gøre en betydelig forskel."
Fremtiden ser lys ud
Medlemmerne af TUK er en blandet gruppe unge fra forskellige dele af kommunen, der deler det fælles mål at forbedre vilkårene for unge i Tønder Kommune.
Rådet har en bred vision og vil arbejde for at få indflydelse på både politiske beslutninger samt det sociale og kulturelle liv i Tønder Kommune. Ved at få en direkte platform, hvor de kan blive hørt, håber de at skabe konkrete ændringer, der gavner deres generation og gør det mere attraktivt at være ung i Tønder Kommune.
”Med oprettelsen af TUK drømmer jeg om at gøre en stor forskel for unge i Tønder Kommune. Det er afgørende, at vi unge får en stemme og indflydelse på vores fremtid" fortæller Lasse, medlem af Tønder Unge- og Kulturråd.
Med dannelsen af TUK er der lagt op til en fremtid, hvor unge i Tønder Kommune kan få større medbestemmelse og rådet er klar til at tage fat i de udfordringer, der venter.
FAKTA
For at være en del af TUK skal man opfylde enkelte krav: Man skal være mellem 16 og 25 år og enten bo i Tønder Kommune eller være tilknyttet en ungdomsuddannelse i området. Denne åbne tilgang giver plads til, at unge med forskellige baggrunde kan bringe deres perspektiver til bordet.
De er med i TUK – Tønder Unge- og Kulturråd:
Leonora Van Pagee
Johanne Wind Nielsen
Mikkel Jørgensen Wind
Feisal Ahmed
Charlotte Iwang Søndergård
Asbjørn Sobbera
Marius Gaarde
Kamma Rytter
Lasse Weng-Ludvigsen
Tilde Liljensøe
Julie Klinge
Kontakter
Laura FeyUngepilot/Formidlingskonsulent Sundhed, Kultur & Udvikling
Tlf:+45 20 37 62 67laufe@toender.dkKia Fog KristensenFagchefSundhed, Kultur & Frivillighed
Tlf:74 92 94 11Tlf:28 49 73 92kifog@toender.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune
Tønder Kommune tilbyder gratis bus til studerende fra Aarhus5.12.2024 14:07:05 CET | Pressemeddelelse
Studerende fra Aarhus tilbydes gratis bus til Tønder Kommune, så de kan komme hjem til familien og holde jul.
Marskstien recertificeret – fejret med ny vandreguide og sjaskvåd aftenvandring28.11.2024 17:07:28 CET | Pressemeddelelse
Den populære vandrerute Marskstien i Tøndermarsken har endnu engang fået det eftertragtede kvalitetsstempel som Leading Quality Trail – Best of Europe.
Tønder Kommune fortsætter med at bevæge sig for livet – og alle skal med28.11.2024 07:45:00 CET | Pressemeddelelse
Der skal sved på panden, smil på læberne og mere bevægelse i hverdagen for endnu flere borgere i Tønder Kommune. Derfor fortsætter det stærke samarbejde med Bevæg dig for livet, DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).
Jette Moshage modtager Handicapprisen 202427.11.2024 09:06:05 CET | Pressemeddelelse
En ekstraordinær stor indsats for blinde og svagtseende kastede tirsdag en ganske særlig hæder af sig til Jette Moshage, der modtog Handicapprisen 2024 i Tønder Kommune.
Projektet "De Fremmede" får bevilling til at markere 80-året for Anden Verdenskrigs afslutning25.11.2024 14:12:17 CET | Pressemeddelelse
"De Fremmede", et nyt og dialogbaseret dannelsesprojekt, har modtaget 380.000 kr. i støtte fra Borgerprojektfonden. Projektet vil markere 80-året for afslutningen af Anden Verdenskrig ved at sætte fokus på, hvordan krigen påvirkede forskellige befolkningsgrupper i det dansk-tyske grænseland.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum