Presseinvitation: Få et kig bag kulisserne på Regionsapoteket Midtjylland

Del

Regionsrådet holder temadag på Regionsapoteket i Region Midtjylland den 30. september. Dagen byder blandt andet på rundvisning på det nybyggede apotek. Pressen er velkommen til at deltage i arrangementet.

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Region Midtjylland

Regionsapoteket Midtjylland producerer, leverer og vejleder i tæt samarbejde med læger og sygeplejersker på Region Midtjyllands hospitaler regionens patienter i brug af medicin. 

Apoteket et af Danmarks største med ca. 450 ansatte fordelt over hele regionen på Hovedapoteket i Aarhus og med lokale funktioner på de enkelte hospitaler. Størstedelen af medarbejderne og aktiviteterne foregår på Hovedapoteket i Aarhus, hvor der blandt andet bliver fremstillet antibiotika til IV-hjemmebehandling og kemokure til kræftbehandling. 

Regionsrådet besøger mandag den 30. september regionsapoteket, hvor politikerne på en rundvisning skal høre mere om arbejdet i produktion, logistik og klinisk farmaci. Politikerne bliver også orienteret om regionsapotekets bidrag til transformation af sundhedsvæsenet i forhold til hjemmebehandling, rekruttering og bæredygtighed.

Pressen er velkommen til at deltage i rundvisningen. Der kan fotograferes efter mundtligt samtykke fra de personer, der optræder på billedet.   

Senere på dagen går politikerne ned til Aarhus Universitetshospital for at høre nærmere om personlig medicin med særligt fokus på Nationalt Genom Center (NGC) og det nationale opstartsprojekt under NGC, der omfatter tilbud om helgenomsekventering til 17 patientgrupper. Senere følger et oplæg om regionens interne vikarbureau, Vikar Region Midt.

Pressen er velkommen til at deltage i hele eller dele af programmet mod forudgående tilmelding senest fredag den 27. september kl. 12 til Sofie Frank Nielsen, sofie.frank.nielsen@stab.rm.dk/2924 0087.

Første del af temadagen foregår på Regionsapoteket Midtjylland, Hjerterummet (Plan 4) Palle Juul-Jensens Boulevard 240.

Anden del af temadagen foregår på Aarhus Universitetshospital i Mødelokale C114-103, Indgang C, Palle Juul-Jensens Boulevard 35, 8200 Aarhus N.

Program og faktaark om Regionsapoteket Midtjylland og Vikar Region Midt vedlagt.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye