Biskop over Helsingør Stift Peter Birch indleder folketingsåret med gudstjeneste på Christiansborg

Del

Når Folketinget åbner den 1. oktober, sker det med den traditionelle gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke kl. 10.00, hvor ministre, Folketingsmedlemmer og ansatte i folketinget m.fl. deltager.

Fotograf: Miklos Szabo

I år vil det være biskop over Helsingør Stift Peter Birch, der forestår den traditionsrige gudstjeneste, og det glæder kirkeminister Morten Dahlin.

”Folketingets åbning er en traditionsrig dag, hvor vi den første tirsdag i oktober markerer, at et ny folketingsår går i gang. Det er en dag, hvor vi markerer og fejrer demokratiet. Det er en tradition, at der før Folketingets åbning bliver afholdt åbningsgudstjeneste med repræsentanter fra den danske folkekirke, og jeg glæder mig over, at biskop over Helsingør Stift Peter Birch skal forestå gudstjenesten i år,” siger kirkeminister Morten Dahlin.

Gudstjenesten er åben for offentligheden, og kirkegængere kan forvente en prædiken, hvor biskop Peter Birch vil tale om menneskets plads og ansvar i verden.

”Jeg vil i min prædiken pege på, at vi kommer til kort, hvis vi alene lader os styre af vores forstand. Vi har brug for at lade vores liv gennemlyse af kilder udenfor os selv. I taknemmeligheden og forundringen kan vi hente næring til vores livsmod og handling i fx den miljø- og klimakrise, vi står i lige nu”, fortæller biskop Peter Birch.

Der vil under gudstjenesten være deltagelse af mezzosopran Hanne Marie le Fevre, Holmens Kantori og Det Danske Børnekor v/dirigent Pia Boysen.

Biskop Peter Birch siger:

”Det glæder mig, at kirkegængere og radio- og tv-seere ved åbningsgudstjeneste får mulighed for at opleve en række dygtige kirkemusikere på hver deres felt. Blandt andre Det Danske Børnekor, som er et af de mange dygtige børne- og ungdomskor, vi har i Helsingør Stift.”

Ifølge grundloven skal Folketinget hvert år åbnes den første tirsdag i oktober. Det markerer begyndelsen på et nyt folketingsår.

Der har været afholdt omkring 170 åbningsgudstjenester, siden Rigsdagen indledte sit første møde i januar 1850 med en ekstraordinær gudstjeneste i Slotskirken.

Alle pressehenvendelser vedrørende åbningsgudstjenesten bedes rettet til By-, Land- og Kirkeministeriets presseafdeling på tlf. 70 20 25 85 (ikke sms) eller på pressevagten@km.dk.

Kontakter

Om By-, Land- og Kirkeministeriet

By-, Land- og Kirkeministeriet betjener ministeren for byer og landdistrikter, kirkeministeren og ministeren for nordisk samarbejde. Opgaverne som minister for nordisk samarbejde koordineres af Udenrigsministeriet.

Morten Dahlin (V) har siden den 23. november 2023 været minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde.

By-, Land- og Kirkeministeriet består af et departement, der også omfatter Folkekirkens It, og af Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Departementet har hjemsted på Slotsholmen i København. Folkekirkens It har medarbejdere i både København og Aarhus. Plan- og Landdistriktsstyrelsen har adresse på hhv. Kalvebod Brygge i København og i Nykøbing Falster.

Følg pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye