TREFOR

Bornholm skifter til vintertarif

Del

Tirsdag den 1. oktober ændrer TREFOR El-net Øst planmæssigt nettariffen for elkunder på Bornholm. Samme dag træder den tidligere varslede abonnementsændring i kraft.     

Nettariffen, der er prisen for at få strøm transporteret gennem elnettet, ændrer sig 1. oktober 2024.
Nettariffen, der er prisen for at få strøm transporteret gennem elnettet, ændrer sig 1. oktober 2024.

Nettariffen er den pris elkunderne betaler for at få strømmen transporteret gennem elnettet. TREFOR El-net Øst benytter en godkendt model, hvor nettariffen er lavere om sommeren og stiger i vinterhalvåret.

”Nettariffen stiger om vinteren, fordi elforbruget generelt er højere i de mørke og kolde måneder. I de kommende måneder vil prisforskellen blive større afhængigt af, hvornår på døgnet man bruger strøm.  Der er penge at spare ved at sætte vaskemaskinen eller opvaskemaskinen til om natten frem for i aftentimerne,” siger Per Sørensen, elforsyningsdirektør i TREFOR El-net Øst.

For private og mindre erhverv varierer nettariffen afhængigt af, hvornår på dagen man bruger strømmen. Den laveste takst er om natten mellem klokken 24 og 06, og den højeste er om aftenen fra klokken 17 til 21. Formålet er at motivere elforbrugerne til at bruge strømmen over hele døgnet ved at flytte det forbrug, der kan planlægges, til andre billigere tidspunkter.

Ved årsskiftet planlægger TREFOR El-net Øst, at nettariffen for private og mindre erhverv tager et hak nedad.

”Vi følger løbende udviklingen i prisindeks, omkostninger til nettab og den forventede mængde transporterede strøm, og for at ramme vores omkostningsniveau så præcist som muligt, justerer vi løbende nettarifferne. Den 1. januar 2025 betyder det lavere priser på Bornholm,” siger Per Sørensen.

Nettarifferne vil på alle tider af døgnet ligge lavere i den forestående vinter, end de tilsvarende gjorde i løbet af vinteren 2023/24. Hovedparten af landets elnetselskaber følger samme tarifmodel som TREFOR El-net Øst.

Ændringer i abonnementet

Samtidig med overgangen til vintertarif den 1. oktober træder TREFOR El-net Østs tidligere varslede ændring i abonnementet også i kraft. Ændringen, der gælder private husholdninger, sommerhuse og mindre erhverv, flytter en del af opkrævningen væk fra nettariffen og over til det faste abonnement.

”Med ændringen tager vi toppen af nettarifferne, som bliver afregnet efter forbrug, og fordeler en del af udgiften på det faste, månedlige abonnement. Derfor bliver nettariffen lavere denne vinter end tidligere, mens abonnementet stiger med 40 kroner om måneden for alle mindre virksomheder, husholdninger og sommerhuse på Bornholm,” forklarer Per Sørensen.

Ændringen, der er godkendt af Forsyningstilsynet, bliver indført for at skabe en mere jævn fordeling af udgifterne mellem helårsboliger og sommer- eller flexboliger, hvor elforbruget varierer mere i løbet af året.

TREFOR El-net Øst hæver abonnementet yderligere med 10 kr. om måneden den 1. januar 2025. En ændring, der dækker stigende omkostninger til håndtering af målere.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt venligst:

Elforsyningsdirektør i TREFOR El-net Øst, Per Sørensen på telefon 2835 7346

Billeder

C-tariffer for private og mindre erhvervsvirksomheder på Bornholm. Prisen er inkl. moms.
C-tariffer for private og mindre erhvervsvirksomheder på Bornholm. Prisen er inkl. moms.
Download
Forbrugsabonnement for private og mindre erhvervsvirksomheder på Bornholm. Prisen er inkl. moms.
Forbrugsabonnement for private og mindre erhvervsvirksomheder på Bornholm. Prisen er inkl. moms.
Download

Følg pressemeddelelser fra TREFOR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TREFOR

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye