Demokraterne - hele Danmark skal leve

Ikke kun i USA: Danmark har også fået et parti, der hedder "Demokraterne"

Del

Det er ikke kun i USA, at der findes et parti, der hedder Demokraterne. Danmark har nemlig fået et nyt parti, der hedder "Demokraterne" og partiets slogan er "Hele Danmark skal leve".  

Det nye parti "Demokraterne - hele Danmark skal leve" har et firkløver som logo. Det skyldes både, at Demokraterne er inspireret af det norske Senterparti og de fire mærkesager for Demokraterne: 1) Mere demokrati bl.a. et opgør med mørklægningsloven og flere folkeafstemninger 2) Hele Danmark skal leve bl.a. skal der være en høj grad af velfærd i hele landet 3) Grøn omstilling med folkelig inddragelse og 4) Et tættere nordisk samarbejde til gavn for Norden og verden.
Det nye parti "Demokraterne - hele Danmark skal leve" har et firkløver som logo. Det skyldes både, at Demokraterne er inspireret af det norske Senterparti og de fire mærkesager for Demokraterne: 1) Mere demokrati bl.a. et opgør med mørklægningsloven og flere folkeafstemninger 2) Hele Danmark skal leve bl.a. skal der være en høj grad af velfærd i hele landet 3) Grøn omstilling med folkelig inddragelse og 4) Et tættere nordisk samarbejde til gavn for Norden og verden.

Demokraterne er et nyt parti, der arbejder for en styrkelse af demokratiet herunder et opgør med mørklægningsloven og flere folkeafstemninger - at ingen del af Danmark skal være et udkantsområde - grøn omstilling med folkelig inddragelse - og etableringen af et nordisk forbund til gavn for både Norden og verden.

Andre mærkesager er bl.a. målsætningen om at genindføre Store Bededag. at tandplejen skal gøres skattefinansieriet og at kritisk infrastruktur skal tilbage på danske hænder. Partiet arbejder også for et mere demokratisk og ligeværdigt europæisk samarbejde i stedet for EU, og det er partiets målsætning, at Danmark skal gøre mere for at bakke op om FN's fredsarbejde f.eks. ved at Danmark anerkender Palæstina som en selvstændig stat - ligesom Island, Norge, Sverige, Irland, Spanien og mange andre lande. 

Det er Demokraternes mål at komme på stemmesedlen til næste valg til Folketinget - og partiet skal derfor samle over 20.000 vælgererklæringer.

"Nogle af hovedårsagerne til stiftelsen af Demokraterne skyldes svækkelsen af demokratiet med bl.a. mørklægningsloven og centralisering af magt i EU, nedskæringer inden for velfærden rundt om i landet på trods af store offentlige overskud, den ufolkelige indsats for grøn omstilling samt Danmarks haltende opbakning til folkeretten og menneskerettighederne" udtaler Lave K. Broch (Hasle, Bornholm), der er medlem af Demokraternes hovedbestyrelse og medstifter.

"Demokraterne vil at hele Danmark skal leve. Vi er klare modstandere af de nedskæringer som rammer borgernes velfærd fra Fanø til Bornholm. Danmark har de seneste tre år haft offentlige overskud på over 80 milliarder kroner om året. Vi ser derfor ingen grund til at kommunerne skal tvinges til de store nedskæringer" udtaler Elisabeth Bergsø (Stevns, Sydsjælland), der er medlem af Demokraternes hovedbestyrelse og medstifter

"Demokraterne er et parti, der arbejder både for et bedre Danmark og en bedre verden. Vi arbejder derfor for et tættere nordisk samarbejde og det er vores målsætning, at Danmark og det øvrige Norden skal gøre hvad der er muligt for at biddrage til fred og sikkerhed til både israelerne og palæstinenserne. Vi arbejder derfor for en dansk anerkendelse af Palæstina og støtter borgerforslaget for en dansk anerkendelse" udtaler Theis Kaas Nielsen (Svendborg, Fyn), der er medlem af Demokraternes hovedbestyrelse og medstifter 

"Demokraterne støtter et stærkt beredskab og forsvar, men vi siger nej til angrebskrige og arbejder for et Danmark, der skal gøre mere for at redde menneskeliv i verdens konflikter. Vi arbejder derfor for, at Danmark atter skal have et Jutlandia-skib", siger Michaell Ravn (København, Hovedstaden), der er medlem af Demokraternes hovedbestyrelse og medstifter

"Den grønne omstilling er nødvendig. Vi kan se hvordan flere og flere steder rammes af klimakatastrofer. I Demokraterne tager vi dette ydertst alvorligt. Vi arbejder derfor for en større og mere folkelig indsats for grøn omstilling", siger Åge Staun (Skive, Midtjylland), der er medlem af Demokraternes hovedbestyrelse og medstifter

Kontakter

Links

Om "Demokraterne - hele Danmark skal leve"

Danmark har fået et nyt parti: "Demokraterne - hele Danmark skal leve".
Vi er et parti mellem fløjene, der bl.a. arbejder for mere demokrati, et nordisk forbund, grøn omstilling, at intet område i Danmark skal være et såkaldt udkantsområde - og at vores forsvarspolitik skal inkludere en indsats for fredsmægling. Vi vil også, at Danmark skal anerkende Palæstina og arbejde for fred og sikkerhed til både israelere og palæstinensere. Derudover vil vi genindføre Store Bededag og indføre skattefinansieret tandpleje - og selv om vi elsker Europa og verden, så vender vi os imod EU´s udemokratiske opbygning og centralisering af magt. 

Demokraterne er også begyndt at samle vælgererklæringer for opstilling til Folketinget. Her kan du læse mere om partiet: www.demokraterne.nu

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye