Ny masteruddannelse i trivsel på Aalborg Universitet
Uddannelsen vil give fagfolk som undervisere, pædagoger, socialrådgiver og specialister i arbejdsmiljø bedre kompetencer til at håndtere stress og mistrivsel f.eks. på arbejdspladser og blandt børn og unge.

En ny masteruddannelse i trivsel og psykologisk velfærd lanceres nu på Aalborg Universitet med start i foråret 2025. Formålet med uddannelsen er at imødegå de udfordringer med stress og mistrivsel, som ses i øget grad f.eks. på arbejdspladser og blandt børn og unge.
Den nye masteruddannelse er en toårig deltidsuddannelse, der henvender sig til fagfolk som undervisere, pædagoger, socialrådgivere, HR- og arbejdsmiljøprofessionelle samt andre, der arbejder med trivsel og psykologisk velfærd.
"Den nye masteruddannelse sigter mod at efteruddanne allerede kvalificerede fagfolk, så de bedre kan indgå i tværfagligt samarbejde med det formål at skabe bedre trivsel. Det er en uddannelse, som giver mulighed for at tage udgangspunkt i den enkeltes praksis og de problemstillinger, man selv står med i forhold til trivsel," siger lektor Tanja Kirkegaard fra Aalborg Universitet.
Kombinerer teori og praksis
Masteruddannelsen kobler forskningsbaseret viden med praktiske kompetencer, så de studerende lærer at håndtere aktuelle problemstillinger inden for trivsel og psykologisk velfærd. Undervisningen er en kombination af teoretisk viden og praktisk anvendelse gennem workshops og online vejledning, hvilket sikrer en varieret og anvendelsesorienteret læring.
Uddannelsen tilbyder to specialiserede spor:
Det pædagogisk-psykologiske spor fokuserer på, hvordan læringsmiljøer påvirker trivsel, og hvordan man håndterer mistrivsel, især blandt børn og unge.
HR og organisationssporet fokuserer på at styrke trivsel på arbejdspladsen ved at håndtere stress og fremme arbejdsglæde med vægt på at skabe en sund og bæredygtig arbejdskultur.
Bidrager til at håndtere mistrivsel
"Vi håber, at masteruddannelsen i trivsel og psykologisk velfærd kan medvirke til, at flere fagfolk bliver endnu bedre til at håndtere mistrivsel og skabe trivsel. Der tales meget om f.eks. mistrivsel blandt børn og unge. Den problemstilling vil vi gerne bidrage til at løse," tilføjer Tanja Kirkegaard.
Ansøgningsfristen for uddannelsen er den 1. december 2024, og første semester begynder i foråret 2025. Interesserede kan deltage i et online informationsmøde den 10. oktober kl. 19.00.
Yderligere oplysninger:
Lektor Tanja Kirkegaard, tlf. 99 40 32 61, e-mail: tanjak@ikp.aau.dk
https://www.aau.dk/uddannelser/efteruddannelse/master/trivsel-og-psykologisk-velfaerd
Nøgleord
Kontakter
Lektor Tanja Kirkegaard, tlf. 99 40 32 61, e-mail: tanjak@ikp.aau.dk
https://www.aau.dk/uddannelser/efteruddannelse/master/trivsel-og-psykologisk-velfaerd
Links
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Ny dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet30.4.2025 16:31:08 CEST | Pressemeddelelse
Cheflæge og forskningsleder ved Sygehus Lillebælt, Karina Dahl Steffensen, ansættes som dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Hun leder i dag Center for Fælles Beslutningstagning og er også professor ved SDU. Hun tiltræder den 1. august 2025.
Flest kvinder får KOL – men behandlingen bygger på mænd28.4.2025 09:32:23 CEST | Pressemeddelelse
Flere kvinder end mænd bliver ramt af KOL, men alligevel bygger det meste af den viden, vi har om sygdommen, primært på mandlige patienter. Det vil forskere fra Aalborg Universitet nu ændre med et nyt forskningsprojekt, der dykker ned i kønsforskelle i sygdomsforløbet.
Læger skal kunne henvise til sociale fællesskaber24.4.2025 11:24:17 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt EU-forskningsprojekt undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Prøve- og karakterfrihed kan skabe gode betingelser for trivsel, motivation og faglig fordybelse, men ikke uden at noget sættes i stedet for11.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af fri- og efterskoler der arbejder med prøve- og karakterfrihed viser, at langt hovedparten af eleverne er glade for at gå i skole, motiverede for skolearbejdet og oplever sig selv som fagligt stærke. Men det er langt fra uden udfordringer at fjerne prøver og karakterer. Det kræver nemlig en stærk feedback-kultur at give eleverne en fornemmelse af, hvor de står uden karakterer.
Flere børn skal på banen: Nyt træningskoncept sætter legen i centrum10.4.2025 11:06:56 CEST | Pressemeddelelse
Børn skal lege, når de træner. Det giver trivsel og skaber sociale bånd. Aalborg Universitet har i samarbejde med LykkeLiga udviklet et træningskoncept, der gør legen til en del af håndboldtræningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum