Too Good To Go ApS

Kan man klare en uge uden at smide mad ud? Too Good To Go dedikerer en hel uge til at ændre danskernes madspildsvaner

Del

Too Good To Go inviterer danskerne til at deltage i Uge Uden Madspild, der lanceres den 23. september. Initiativet, som rulles ud i ni lande, har til formål at skabe konkrete forandringer i vores daglige vaner og give deltagerne de nødvendige redskaber til at reducere madspild.

Uge Uden Madspild kulminerer på FN’s Internationale Madspildsdag, som allerede er en markering af den globale madspildskrise. Madspild er nemlig ikke blot et lokalt problem, men en af de største udfordringer i forhold til at bremse klimaforandringer.

Ifølge Project Drawdown (2020) er bekæmpelse af madspild en af de mest effektive måder at reducere CO2-udledninger på. Alligevel smider vi i Danmark hele 873.000 tons mad ud årligt, og op mod 30 % af dette sker i husholdningerne. Det viser, hvor meget vi kan gøre ved at ændre små vaner – og det er netop det, Uge Uden Madspild handler om.

En hel uge med konkrete tips og inspiration
I løbet af Uge Uden Madspild bliver deltagerne præsenteret for praktiske værktøjer og idéer, der gør det let at handle mere bæredygtigt i hverdagen. For eksempel kan man downloade en digital kogebog med opskrifter til syv dage, der viser, hvordan man kan undgå madspild ved at bruge resterne fra køleskabet på nye, kreative måder. Derudover vil der dagligt blive delt tips til, hvordan man kan ændre små vaner i køkkenet som fx at justere køleskabstemperaturen og holde orden i sine madskabe.

Ken Vangoeharden, landechef for Too Good To Go i Danmark, understreger, at kampen mod madspild er noget, vi alle kan være med til – og det behøver ikke at være besværligt: "Madspild er et område, hvor vi alle kan gøre en forskel. Det kræver ikke store ændringer i vores daglige rutiner. Uge Uden Madspild er skabt for at vise, at små tiltag som at justere køleskabstemperaturen eller bruge resterne til en ny ret kan have en enorm positiv effekt. Vi håber, at danskerne vil gribe muligheden for at deltage og være med til at mindske madspild i hverdagen,siger han.

Målet med Uge Uden Madspild er ikke blot at skabe opmærksomhed, men også at fremme langvarige ændringer i vores daglige adfærd. Initiativet er bygget op omkring små, overskuelige handlinger, som alle kan implementere – uanset livsstil eller madlavningsevner. Ved at følge de forskellige temaer fra dag til dag kan deltagerne tage skridt, der på sigt vil gøre en stor forskel.

Her er ugens temaer:

  • Mandag: Tjek temperaturen i dit køleskab – det kan forlænge holdbarheden af dine fødevarer.
  • Tirsdag: Invitér til restefest – brug dine madrester til lækre, nye retter.
  • Onsdag: Hold orden i køkkenet – systematik kan hjælpe dig med at bruge det, du har.
  • Torsdag: Red mad i lokale butikker – Too Good To Go’s app hjælper dig med at købe mad, der ellers ville blive smidt ud.
  • Fredag: Bliv venner med fryseren – frysning er en af de bedste måder at reducere madspild på.
  • Lørdag: Se, duft, smag – stol på dine sanser fremfor datomærkninger.
  • Søndag: Lær mere om madspild – viden er nøglen til at gøre en forskel.

Sådan deltager man
Alle, der ønsker at være med, kan deltage i Uge Uden Madspild. For at komme i gang kan du downloade Too Good To Go’s app og tilmelde dig initiativet på www.ugeudenmadspild.dk. Kampagnen løber fra mandag den 23. september til søndag den 29. september.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Too Good To Go

Too Good To Go er en certificeret B Corp social impact-virksomhed med en mission om at inspirere og give alle mulighed for at bekæmpe madspild sammen. Gennem sin markedsplads forbinder Too Good To Gos fællesskab usolgte fødevarer fra en række forretningspartnere, herunder detailhandlere, bagerier, caféer, restauranter og producenter. Siden 2016 har Too Good To Go hjulpet med at redde over 330 mio. måltider fra at gå til spilde, hvilket svarer til 891.000 tons CO2.

Det anslås, at 40 pct. af alle producerede fødevarer går til spilde hvert år, hvilket bidrager til 10 pct. af alle menneskeskabte drivhusgasudledninger (WWF, 2021). Derfor er bekæmpelse af madspild udnævnt til at være den vigtigste løsning til at løse klimakrisen (Project Drawdown, 2020).

Too Good To Go er vokset til over 95 mio. registrerede brugere og 160.000 aktive forretningspartnere på tværs af 18 lande i Europa, Nordamerika og Australien, hvilket gør selskabet til den førende teknologivirksomhed i kampen mod madspild.

Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

10.345 skoleelever deltog sidste år: 'Smag på Overskuddet' skal uddanne flere børn i madspild i 202422.10.2024 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse

Smag på Overskuddet, et undervisningsinitiativ udviklet af Madkulturen, Too Good To og Lidl, vender tilbage i 2024 med ambitionen om at nå endnu flere børn og skoler. Initiativet, der debuterede i 2023, med en flot tilslutning på 16% af de danske folkeskoler, har til formål at bekæmpe madspild ved at engagere skoleelever i kreativ og madspildsreducerende madlavning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye