Tænketanken Prospekt

Tænketanken Prospekt indgår partnerskab med nyt netværk

Del

Partnerskab med ”Netværket Nej til statsassisteret selvmord”

Tænketanken Prospekt indgår partnerskab med nyt netværk
Tænketanken Prospekt indgår partnerskab med nyt netværk

I Tænketanken Prospekt arbejder vi parallelt med vores programmer også aktivt med at etablere netværk med relevante aktører i civilsamfundet.

Således er vi allerede involveret i en række partnerskaber i forlængelse af vores formål.

Gennem partnerskabet med ”Netværket Nej til statsassisteret selvmord” ønsker vi at støtte og fremme dette væsentlige arbejde, der bidrager med viden, erfaring og faglighed til en altafgørende etisk refleksion.

Baggrunden for netværket er, at DR i november 2022 viste tv-dokumentaren ”På tirsdag skal jeg dø”.

Kort herefter blev der indsendt et borgerforslag, der direkte begrundedes med, at dokumentarens hovedpersonen, Preben Nielsen, ”efter moden overvejelse”, som der står, blev taget af dage.

Det borgerforslag opnåede 50.000 støtter i maj 2023 og kort efter erklærede Mette Frederiksen, at hun også går ind for aktiv dødshjælp.

Derefter nedsatte regeringen ”Udvalget for en mere værdig død”, som siden har arbejdet på konkrete modeller for, hvordan dødshjælp kan indføres.

Det ved vi fra de medlemmer, som har forladt udvalget i protest. 

Alle, som så dokumentaren, blev berørt. Men vi ved nu, at hovedpersonens tvivl og ensomhed var klippet væk.

Interviews med personer, der var uenige i konklusionen, var også blevet udeladt.

Således blev en dokumentar, der skulle give et indblik i tankerne i forbindelse med dødshjælp til en ensidig fremstilling af propagandistisk karakter.

"De argumenter, som konstant fremføres for en legalisering af dødshjælp, er at lidelse skal lindres og selvbestemmelsesretten skal respekteres.

Men lindringen drejer sig ikke om at fjerne lidelsen, men at fjerne den, som lider. Og selvbestemmelse kan i dette spørgsmål blive en illusion, og desuden vil der også altid være medbestemmelse fra omgivelserne".

Legalisering af dødshjælp kan føre til en ændret holdning til mennesker, som er trængte og afhængige. Vi ved fra lande, som har indført dødshjælp, at afgrænsningen mht. hvem der får dødshjælp, skrider, og at en ”normalisering” af dødshjælp betyder, at det bliver svaret på menneskelig lidelse i stedet for omsorg, nærvær, lindring og empati.

Det kan få uoverskuelige konsekvenser for vores kultur og menneskesyn.

”Deltagerne i Netværket er bekymrede – og den bekymring deler vi i Tænketanken Prospekt - at debatten vil løbe af sporet. Derfor er det en ambition med denne koalition af sundhedsprofessionelle og eksperter at bidrage med nuancer, perspektiver og viden til debatten og at få den danske befolkning og landets politikere i tale”.

​Kort sagt er Netværket nej til statsassisteret selvmord dannet for at bringe viden, erfaring og faglighed ind i debatten.

www.nejtilstatsassisteretselvmord.dk

Kontakter

Om Tænketanken Prospekt

Prospekt er Danmarks nye værdipolitiske tænketank. Med udgangspunkt i den kristne-humanistiske kulturtradition arbejder vi for at styrke forudsætningerne for det gode samfund og den ansvarlige borger.

Følg pressemeddelelser fra Tænketanken Prospekt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tænketanken Prospekt

Alsidig kommunikationsekspert til Tænketanken Prospekt8.8.2024 09:15:15 CEST | Pressemeddelelse

Tine Obel har den 1. august overtaget stillingen som presse- og kommunikationschef i Tænketanken Prospekt, hvor hun afløser Rasmus Ulstrup Larsen. Tine Obel har med en solid baggrund som journalist og folkeskolelærer opbygget en karriere, der spænder over mange aspekter af kommunikation og undervisning. Siden 2018 har Tine Obel som selvstændig konsulent hjulpet skoler, institutioner, mindre virksomheder og politikere med kommunikation, ghostwriting og kampagner. Hun har også arbejdet som projektmedarbejder og koordinator i Aarhus Kommune og Region Midtjylland, hvor hun har styrket samarbejdet mellem skoler og erhvervsuddannelser. Tine Obel har derudover en bred vifte af erfaringer fra store virksomheder som Grundfos, Salling Group og VESTAS, hvor hun har håndteret intern kommunikation, forandringskommunikation, PR og krisekommunikation. Hendes arbejde som freelance underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og som lærer i mange år har yderligere cementeret hendes kompetencer.

Staten kan ikke være værdineutral8.7.2024 12:00:03 CEST | Pressemeddelelse

De seneste mange år har vi diskuteret værdier. Værdidebatten får næring fra debatten om integration, multikulturalisme samt livs- og familieformer. En grundsten i debatten er den liberale opfattelse, at staten skal være værdineutral. Det er op til borgerne at identificere og at realisere deres egne idealer om det gode liv. Men idealet om den værdineutrale stat kortslutter værdidebatten. Det viser et nyt notat fra Tænketanken Prospekts 'Program for etik og værdibaseret udvikling'. Notatet er forfattet af ph.d. og dydsetisk rådgiver ved Tænketanken Prospekt, Alexander Sokol. ”Idealet om værdineutralitet er udbredt. Særligt hos folk der opfatter sig som liberale. Men akademisk forskning har vist, at idealet om neutralitet er så vidtrækkende, at det er kategorisk umuligt. Faktum er, at alle stater i praksis vil fremme visse måder at leve på,” understreger Alexander Sokol. Ifølge notatet betyder dette, at vi har vanskeligere ved at diskutere værdier og etik. Det betyder igen, at vi er dårli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye