Viborg Bibliotekerne

Kunstkælderen åbner på Hovedbiblioteket i Viborg

Del

Hovedbiblioteket i Viborg udvider nu sit kulturtilbud med åbningen af Kunstkælderen. Lokalet tilbyder et samlingspunkt for både etablerede kunstnere og det spirende kreative vækstlag i lokalområdet.

Fra Pakhuset til Kunstkælderen
I starten af året besluttede Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune at flytte Pakhusets faciliteter ved Fischers Plads, til Hovedbiblioteket i Viborg, idet der længe har været ønske om et kvalitetsløft af udstillingsfaciliteterne.

Den tidligere Musikkælder, er på den baggrund, nu omdøbt til Kunstkælderen og lokalet er blevet indrettet til udstillingsformål, primært med henblik på udstilling af professionel billedkunst og professionelle vandreudstillinger. Nogle af de største fordele ved rummet er bedre belysning, øget tilgængelighed for fx gangbesværede og længere åbningstider.

Synergi mellem kunst og kultur
Folkebibliotekernes rolle er ikke alene at sørge for tilbuddet om en bogbestand, men også at fremme kulturelle aktiviteter. Med Viborgs titel som UNESCO Creative City giver det især god mening at inkludere kunsten i bibliotekets kulturtilbud til borgerne i Viborg Kommune.
I det fremadrettede samarbejde, med bl.a. Kunstforum Viborg, vil der også være mulighed for at koble udstillingerne med fx foredrag, særlige bogopstillinger og koncerter på ”Skakbrættet”.

"Vi ser Kunstkælderen som et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at skabe synergi mellem de mange kulturelle aktiviteter, vi allerede tilbyder. Ved at give kunsten et centralt udstillingslokale, håber vi at kunne tiltrække endnu flere besøgende og kunstnere til biblioteket," udtaler biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen.

Oplev kunsten og kommende udstillinger
Den officielle åbning af Kunstkælderen finder sted den 28. september, hvor Malergruppen Nordlyset præsenterer den første udstilling.
Kunstkælderen vil være åben i hele Hovedbibliotekets betjente åbningstid, og der er fri entré. Der findes yderligere information om kommende udstillinger på Viborg Bibliotekernes hjemmeside.

En platform for kunstnere – synlighed og bredt publikum
Hovedbiblioteket har en lang åbningstid og med knapt 800 daglige besøg, betyder det at udstillingerne kan nå ud til et bredt og varieret publikum, hvilket giver kunstnerne større synlighed.

“Vi glæder os til at afprøve de nye spændende lokaler til vores kommende udstillinger,” fortæller repræsentant for ’Åbne Atelierdøre’, Jens Hansen-Møller.
"Og vi glæder os over det gode samarbejde med tovholder Johanne Marie Behrmann og Hovedbiblioteket, og ser frem til mange spændende udstillinger i Kunstkælderen," supplerer Pia Pan, forperson for Kunstforum Viborg.

Kunstkælderen er åben for ansøgninger fra både lokale og eksterne kunstnere, der ønsker at udstille deres værker. Kunstnere opfordres til at søge om udstillingsplads via Viborg Bibliotekernes hjemmeside, hvor der også findes yderligere information om udstillingsmuligheder.

Kontakter

Johanne Marie Behrmann, litteraturformidler
jbeh@viborg.dk / 20 45 77 18

Britta Thuun-Petersen, biblioteks- og borgerservicechef
brt@viborg.dk / 51 27 48 81

Billeder

Links

Følg pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye