Esbjerg Kommune

Det skal være trygt og sikkert for både brugere og medarbejdere at komme i Kirkens Korshærs varmestue i Esbjerg

Del

Kriminelle lægger pres på socialt udsatte borgere og skaber utryghed blandt varmestuens medarbejdere og frivillige. Esbjerg Kommune og Kirkens Korshær går nu sammen om at skabe forhold, så varmestuen på sigt kan åbne igen, og sørger i mellemtiden for, at stedets brugere kan købe mad andre steder.

Trygheden skal tilbage blandt både brugere og medarbejdere, for at Kirkens Korshærs varmestue kan åbne igen. Foto: Colourbox.
Trygheden skal tilbage blandt både brugere og medarbejdere, for at Kirkens Korshærs varmestue kan åbne igen. Foto: Colourbox.

Trusler og pres for at købe og sælge stoffer og udføre andre kriminelle handlinger er desværre blevet hverdag for nogle af de udsatte borgere, der færdes i og omkring Kirkens Korshærs varmestue i Ribegade i Esbjerg. De kriminelle, som menes at stå bag, skaber utryghed og påvirker hverdagen for både brugere og medarbejdere på stedet. Derfor har Kirkens Korshær set sig nødsaget til midlertidigt at lukke varmestuen.

Efter henvendelse fra flere borgere er Esbjerg Kommune nu gået aktivt ind i arbejdet for sammen med Kirkens Korshær at skabe rammer, så kommunens udsatte borgere igen trygt kan søge hjælp og støtte i varmestuen, og der kan skabes trygge forhold for naboerne i området. Indtil varmestuen kan åbne igen, sørger Esbjerg Kommune for, at de udsatte borgere, som plejer at bruge og købe mad i varmestuen, får mulighed for at købe eller få mad andre steder.

Ikke i orden

- Såvel Kirkens Korshær som de udsatte borgere, der bruger Kirkens Korshærs varmestue, er blevet presset ud i en situation, som ikke er nødvendig. Det er ikke i orden, at nogle kriminelle lægger et sådant pres på og forsøger at styre varmestuen og dens brugere. Kirkens Korshær gør et rigtigt godt stykke arbejde for nogle af kommunens mest udsatte borgere, og derfor vil vi gerne støtte op om, at det arbejde kan ske trygt og sikkert for både medarbejdere og brugere, siger Arne Nikolajsen, som er direktør for Fritid Sundhed & Omsorg og også har direktøransvaret for områderne voksen, social og handicap i Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg Kommune.

Han vil nu sammen med Kirkens Korshær se nærmere på, hvad der skal til, for at varmestuen hurtigst muligt kan åbne igen. Blandt de muligheder, som nu skal undersøges nærmere er, hvordan varmestuen kan støttes i at beskytte varmestuens brugere mod de kriminelles indblanding, herunder håndhæve forbud mod handel med illegale stoffer og et tæt samarbejde med politiet.

Regionschef for Kirkens Korshærs sociale arbejde, Britt Gaarn-Larsen, udtaler:

- Det er dybt ulykkeligt, at der er kriminelle, der målrettet går efter at udnytte de allermest udsatte mennesker i Esbjerg. Jeg er glad for vores tillidsfulde samarbejde med Esbjerg Kommune og politiet. Sammen arbejder vi på at komme til et sted, hvor vi kan drive vores sociale arbejde i Esbjerg uden indblanding fra kriminelle. Det handler om at få genskabt trygge rammer om hverdagen for brugerne af vores varmestue.

Fortsat adgang til mad

For de udsatte borgere, der har haft varmestuen som et omdrejningspunkt i deres hverdag, er det naturligvis et stort savn midlertidigt ikke at kunne bruge stedet. Såvel menneskeligt som praktisk har varmestuen gjort en forskel for denne gruppe. Mens der arbejdes på, at varmestuen kan åbne igen, vil brugerne fremover fortsat hver dag kunne købe eller få et måltid mad.

- Sammen med relevante aktører arbejder vi på at finde andre steder nær varmestuen i Esbjerg, hvor brugerne dagligt kan købe eller få et måltid mad, så de sikres samme mulighed som hidtil for adgang til mad i hverdagen, fortæller Arne Nikolajsen.

Kontakter

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, og direktøransvar for områderne voksen, social og handicap i Borger & Arbejdsmarked, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Britt Gaarn-Larsen, regionschef, Kirkens Korshærs sociale arbejde i Region Fyn, Syd- og Sønderjylland, tlf. 31 13 70 02

Billeder

Trygheden skal tilbage blandt både brugere og medarbejdere, for at Kirkens Korshærs varmestue kan åbne igen. Foto: Colourbox.
Trygheden skal tilbage blandt både brugere og medarbejdere, for at Kirkens Korshærs varmestue kan åbne igen. Foto: Colourbox.
Download

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye