3F

3F: Vigtigt skridt i kampen mod ulighed i sundhed

Del

Godt nyt for det arbejdende folk i Udkantsdanmark, at regeringen vil gøre op med geografisk ulighed i sundhed, men glem nu ikke den sociale ulighed i sundhed.

Lene Krabbe Dahl, Forbundssekretær i 3F
Lene Krabbe Dahl, Forbundssekretær i 3F

Siden 1980’erne er forskellen mellem velstillede og lavtlønnede danskeres levetid steget fra fem år til 10 år. Derfor er det opløftende, at regeringen i dag præsenterer en ny sundhedsreform med gode intentioner, der kan gøre op med ulighed i sundhed.

 - I dag er sundhedsvæsnet mest til for de sunde, rige og ressourcestærke. Vi skal have brudt den onde cirkel, så det ikke kun er dem, der har taget lange uddannelser, har gode netværk og kender deres rettigheder til punkt og prikke, som lever længst og har bedst adgang til sundhedsvæsenet. Et opgør med uligheden i sundheden er mere end tiltrængt, siger Lene Krabbe Dahl, forbundssekretær i 3F.

Lene Krabbe Dahl lægger vægt på, at konsekvenserne ved ulighed i sundhed ikke må undervurderes, og at det ikke kun handler om geografisk ulighed i sundhed.

 - Ved præsentationen i dag lagde regeringspartierne særlig vægt på den geografiske ulighed i sundhed. Det er godt nyt for 3F’erne i udkantsområderne, men jeg håber, at regeringens høje ambitioner også gælder for den sociale ulighed i sundhed, og at det bliver til virkelighed. Ulighed i sundhed er på alle måder en falliterklæring for velfærdssamfundet, siger Lene Krabbe Dahl.

Dertil gør Lene Krabbe Dahl opmærksom på, at øget digitalisering ikke er svaret på alt i et nært sundhedsvæsen.

 - Regeringen skal huske, at digitalisering ikke er et mirakelmiddel. Det er langt fra alle danskere, som vil opleve det som et mere nært og bedre sundhedsvæsen, hvis de skal til at betjene et nyt It-system og tale med en kunstig intelligens. Derfor er det vigtigt, at digitale løsninger ikke tilbydes til digitale ressourcesvage. Jeg ser frem til at følge det videre forløb fra gode intentioner til konkrete tiltag mod ulighed i sundhed, siger Lene Krabbe Dahl.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye