Hjerteforeningen

Hjerteforeningen: Positive perspektiver i sundhedsudspillet

Del

Hjerteforeningen ser mange gode perspektiver i regeringens udspil til en sundhedsreform.

- Vi er positive over for, at regeringen lægger op til en mere retfærdig fordeling af ressourcerne med sammenlægningen af Region Sjælland og Region Hovedstaden, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.
- Vi er positive over for, at regeringen lægger op til en mere retfærdig fordeling af ressourcerne med sammenlægningen af Region Sjælland og Region Hovedstaden, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen. Jacob Kjerumgaard/Hjerteforeningen

Hjerteforeningen ser mange gode perspektiver i regeringens udspil til en sundhedsreform, som blev præsenteret i dag.

- Vi er positive over for, at regeringen lægger op til en mere retfærdig fordeling af ressourcerne med sammenlægningen af Region Sjælland og Region Hovedstaden. Det er altafgørende, at der kommer flere læger derhen, hvor borgerne er mest syge. Uanset hvor man bor i landet, skal man kunne være sikker på at få en behandling af høj kvalitet. Behandlingen må aldrig afhænge af bopælen, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Analyser viser, at en kardiolog i Region Sjælland skal dække godt 16 hjertesyge borgere, mens en kardiolog i Region Hovedstaden dækker 10, på trods af at der bor 63 procent flere hjertesyge borgere i Region Sjælland end i Region Hovedstaden. Det skaber utryghed. 4 ud af 10 hjertepatienter tror også, at de ville få en bedre behandling, hvis de bosatte sig et andet sted i landet.

Samtidig har Hjerteforeningen efterlyst mere sammenhæng i patienternes behandling.

- Der skal være en langt bedre kontakt mellem sygehuset og det nære sundhedsvæsen for at sikre en tryg og sammenhængende overgang for patienten. Det er derfor positivt, at regeringen nu lægger op til at samle flere sundhedsydelser i 17 sundhedsråd, hvor man både samler almen praksis, hospitalerne og den patientrettede forebyggelse, siger Anne Kaltoft.

Hjerteforeningen tager i øvrigt positivt imod forslaget om en folkesundhedslov.

- Hjerteforeningen har slået til lyd for en folkesundhedslov i lang tid. En sådan lov vil kunne modvirke social, økonomisk og geografisk ulighed i sundhed og skabe forudsætningerne for en styrket forebyggelsesindsats i hele Danmark, men det kræver, at en sådan folkesundhedslov har et stærkt nationalt ben, hvilket vi med beklagelse ikke ser i det nuværende forslag. siger Anne Kaltoft.

Også forslaget til en reform af almen praksis vækker glæde i Hjerteforeningen:

- Det vil kunne medvirke til en mere ligelig fordeling af lægerne rundt om i landet, så den geografiske ulighed mindskes. Den alment praktiserende læge har en central rolle i mange hjertepatienters behandling, især når det gælder det nære sundhedstilbud. Vi har et ønske om, at de skal varetage en større tovholderfunktion for patienternes forløb, siger Anne Kaltoft.

- Og så finder jeg det også meget positivt, at man ønsker at styrke behandlingsforløbene for kronikere - herunder hjertepatienterne - gennem kronikerpakker. Det er afgørende for os, at vi blandt andet kan få skabt bedre rehabilitering, så borgerne kan komme godt tilbage til livet efter endt sygdom, siger Anne Kaltoft.

Nøgleord

Kontakter

PRESSENUMMER 33 66 99 30

Hvis vi ikke lige svarer, så send gerne en mail i stedet. (Numrene kan ikke modtage sms)

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye