Diabetesforeningen: Regeringen rammer plet med kronikerpakker
Diabetesforeningen er meget glade for store dele af regeringens sundhedsudspil, der bidrager til mere sammenhæng for patienter med kronisk sygdom, herunder diabetes, og styrker almen praksis. Særligt et løft af behandlingen med kronikerpakker og en patientrettighed til personlig behandlingsplan er gode nyheder – og forløsningen af et stort ønske fra Diabetesforeningen.
Regeringens sundhedsudspil giver behandlingen af kronisk sygdom et tiltrængt løft og sætter patienten i centrum med forslag om kronikerpakker og retten til en personlig behandlingsplan.
Sådan lyder den første reaktion fra Diabetesforeningen.
- Vi smiler over regeringens forslag om at sikre større sammenhæng og et løft af type 2-diabetes-behandlingen med kronikerpakker. Det rammer virkelig plet, da det i dag er en kamp for vores medlemmer at være projektledere på egne forløb – og det forværrer sygdommen at blive tabt mellem behandlere. Vi har længe kæmpet for mere sammenhæng for patienten, og nu sker der noget for de store kroniske sygdomme som type 2-diabetes, gigt og KOL, og det er vi enormt glade for, at der er lyttet til, siger Claus Richter, adm. direktør i Diabetesforeningen.
Diabetesforeningen ser også positivt på, at regeringen imødekommer vores forslag om en folkesundhedslov med primær forebyggelse som sigte, og at opgaven med patientrettet forebyggelse flyttes til de nye 17 sundhedsråd, som kan løfte kvaliteten og styrke forebyggelsen af fx alvorlige følgesygdomme til type 2-diabetes.
Derudover indeholder udspillet gode takter for et løft af almen praksis, hjælpemidler og den patientnære forebyggelse.
- Det er i tråd med vores forslag og ønsker, at der kommer flere alment praktiserende læger og en bedre styring af ydernumre og ny modeller for honorarer, som kan sikre bedre lægedækning de steder, hvor der er flest med kronisk sygdom. I Diabetesforeningen deler vi regeringens ønske om at gøre en indsats for yderområderne på Sjælland, men vi er bekymrede for regionssammenlægningen af Hovedstaden og Sjælland vil skabe nye uligheder i patienternes adgang til diabetesbehandling i områder af Danmark, hvor der er flest med diabetes.
– Derfor vil vi kæmpe for, at sammenlægningen sikrer bedre behandling uanset postnummer i den nye region - og at det ikke går ud over Stenocentrene, som de sidste fem år har løftet behandlingen for mennesker med både type 1-diabetes og fremskreden type 2-diabetes, siger Claus Richter og fortsætter:
- Vi ser ikke tegn på, at fire regioner frem for fem for alvor vil tage livtag med de geografiske forskelle på tværs af regionerne. Derfor peger vi på stærkere national styring af tildelingen af fx sundhedsteknologi, så der er lige adgang landet over, og at vores brug af teknologi følger med udviklingen ikke mindst for type 1-diabetes.
- Også regeringens forslag på hjælpemiddelområdet har positive elementer, men er mere utydelig, end vi kunne ønske. Vi opfordrer vi til, at der én gang for alle etableres et helt tydeligt myndighedsansvar og klar fordeling af finansiering, så vi kan få sat en endelig stopper for borgernes opslidende kampe med kommuner og regioner om hjælpemidler og behandlingsredskaber.
Nøgleord
Kontakter
Simon FestersenPresserådgiverDiabetesforeningen
Tlf:63129012Tlf:30654906sfe@diabetes.dkBilleder
Om Diabetesforeningen
Diabetesforeningen kæmper for at komme diabetes til livs. Opdage sygdommen i tide. Forebygge at den udvikler sig. På sigt at kunne helbrede den. Og hver dag løfte livskvaliteten for dem med sygdommen inde på livet. Diabetesforeningen begyndte sit virke i 1940 og har omkring 90.000 medlemmer. Hovedsædet ligger i Glostrup.
Følg pressemeddelelser fra Diabetesforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Diabetesforeningen
Diabetesforeningen: Skolemad er en ambitiøs prioritering af børnene22.11.2024 10:03:55 CET | Pressemeddelelse
Finansloven for 2025 afsætter 850 millioner kroner til en forsøgsordning med skolemad. Diabetesforeningen har længe kæmpet for at sætte tidligt ind, når det handler om vores børns trivsel, ved at sikre sunde, daglige måltider i folkeskolen.
Diabetesforeningen: Kronikerpakker i ny sundhedsreform er et historisk løft15.11.2024 11:11:14 CET | Pressemeddelelse
Diabetesforeningen er glade for aftalen om den nye sundhedsreform og fremhæver især kronikerpakkerne som et konkret tiltag, der vil gøre en mærkbar forskel for patienterne. Også en styrket almen praksis får rosende ord med på vejen. Men enkelte steder kræver aftalen yderligere opfølgning.
Verdens Diabetesdag: Alvorlige tal kalder på test og tidlig opsporing14.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Over 150.000 danskere med type 2-diabetes kæmper med følgesygdomme, der kan føre til fx hjertesvigt og amputation. Derfor kører Diabetesforeningen lige nu en alvorskampagne, og på Verdens Diabetesdag den 14. november vil en rød screeningsbus på Københavns Hovedbanegård, og en række apoteker, markere alvoren og gøre det muligt at blive risikotestet for type 2-diabetes.
Ny app kan let tælle kulhydrater i maden12.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Diabetesforeningen lancerer et nyt redskab, der nemt og hurtigt tæller kulhydrater i dagens måltider og dermed bl.a. hjælper mennesker med type 1-diabetes. Appen ”Kulhydrattælleren” indeholder 500+ mad- og drikkevarer med billeder af mad- og drikkevarerne i afmålte portioner.
Diabetesforeningen: Stort svigt af patienter med rekordstor serieskade-erstatning efter amputationer2.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Patienterstatningen er efter amputationssagen nået til bunds i bunken af erstatningssager, og over 126 patienter har fået tilkendt ret til erstatning; en af de største serieskade-erstatninger hos Patienterstatningen nogensinde. Diabetesforeningen kæmper for større fokus på en hurtigere og mere forebyggende behandling i sundhedsvæsnet for at undgå amputationer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum