Slip vandhunden løs!
Fra den 1. oktober må hunden igen løbe løs på de danske strande. Agria Dyreforsikring opfordrer dog til, at du kun slipper hunden løs, hvis du – altid - kan kalde hunden til dig.
Nu er sommerhalvåret snart officielt slut, og det betyder bedre plads til andre badegæster end de tobenede på de danske strande.
I vinterhalvåret mellem oktober og marts må du nemlig slippe din hund løs på de (fleste) danske strande, hvilket mange vandhunde og deres ejere ser frem til hvert år.
- Stranden kan bare noget: Der er masser af spændende dufte og indtryk, og det er et herligt sted for hunden at få brugt både hoved og krop. Også selv om din hund måske ikke er vild med det våde element, gavner det hunden med variation i gåtursmiljøet, så det ikke er den samme tur i den samme skov hver dag, siger Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring.
Men selv om der nu er ringet ud til fri strandleg, er der stadig en række regler, der skal overholdes, inden du klikker snoren helt af, forklarer hun:
- Det er vigtigt, at du stadig har fuld kontrol over hunden, og at du – altid og under alle omstændigheder - kan kalde den til dig. Det, man skal huske, er, at alle hunde, også de ellers fredelige og yderst velopdragne, har et naturligt jagtinstinkt, som kan bevirke, at deres normaltvist ekstremt gode hørelse pludselig svigter totalt, siger Lotte Evers.
Din hund er ikke elsket af alle
Hun forklarer, at hunde i perioder skal i snor i naturen, fordi løse hunde kan stresse det vilde dyreliv eller i værste fald jage det væk fra dets territorie. Men nu, hvor yngletiden er forbi for vilde fugle og dyr, tillader Naturstyrelsen, at du lader hunden løbe uden snor på langt de fleste danske strande – men kun hvis din hund ikke er til gene for sine omgivelser eller risikerer at forvolde skade på personer eller andre dyr.
- Mødet med fremmede – dyr såvel som mennesker - skal du dog have respekt for, for det er ikke alle, der er lige så begejstrede for din hund, som du selv er. Overraskende mange danskere er faktisk angst for hunde. Og - modsat hvad mange måske tror - så behøver din hund ikke at hilse på alle de hunde, den møder på sin vej; faktisk er der mange hunde, der – måske efter tidligere dårlige oplevelser – er bange for andre hunde. Derfor er det en god tommelfingerregel altid at kalde din hund til dig, når du spotter andre på stranden, så I kan passere hinanden med god afstand og uden konflikter.
Lotte Evers forklarer, at der er strande, hvor den generelle regel om, at hunde må løbe fri i vinterhalvåret, ikke gælder, så hun opfordrer til at holde øje med den lokale skiltning omkring løse hunde på din strand.
- Husk også altid at samle op efter din hund: Dels for at minimere spredning af sygdomme, og dels fordi det bare er god stil. Og husk, at posen skal i skraldespanden – plastikken skal ikke ende i naturen.
Fakta:
I sommerhalvåret - fra april til og med september - skal hunden føres i snor på stranden.
I vinterhalvåret - fra oktober til og med marts - må man derimod gerne slippe sin hund være løs på stranden; men kun hvis den ikke forvolder andre utryghed.
Vær opmærksom på, at der også efter 1. oktober er kyster, hvor reglen om, at hunde må løbe fri, ikke gælder, så hold øje med den lokale skiltning.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907orholt@icloud.comLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder
Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Forsikringsselskab i nyt samarbejde med landsdækkende hundeevent12.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Allerede fra den 1. december 2024 er Agria Dyreforsikring en del af sponsorteamet bag Skandinaviens største terrænløb med hund, K9 Biathlon for alle. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.
Derfor skal du børste din hunds tænder8.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ikke tidligere offentliggjort undersøgelse, udarbejdet for Agria, viser, at hele 95 % af danske hundeejere ikke børster deres hunds tænder dagligt. Dette kan påvirke din hunds sundhed kan føre til mund- og tandproblemer samt store smerter. Derfor får du her Agrias bedste tandbørstnings-tips.
Så længe venter danskerne, før de får et nyt kæledyr6.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste dyreejere, der har måttet sige farvel til en hund eller kat, ved, hvor svært det kan være. Selv om man får et nyt dyr, vil det følelsesmæssigt aldrig erstatte det dyr, der er væk. Men hvor længe venter danske kæledyrsejere, før de er klar til at inkludere et nyt dyr i hjem og hjerte? Det har dyreforsikringsselskabet Agria spurgt danske kæledyrsejere om. Læs resultaterne her
Tendens eller tosset: Danskernes afdøde kæledyr ender i urner og smykker29.10.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at kæledyr i stigende grad er blevet fuldgyldige familiemedlemmer, er der sket en markant ændring i, hvordan vi håndterer deres efterliv: Danskerne vælger i stigende grad at få kremereret deres kæledyr frem for at begrave det under æbletræet eller lade dyrlægen bortskaffe det. Men at beholde kæledyrs jordiske rester er da lidt tosset… Eller er det?
Pas på din hund i efteråret22.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Naturen viser sig fra sin allersmukkeste side, når temperaturen falder, og efteråret melder sin ankomst. Men med det køligere vejr følger flere potentielle farer for vores firbenede venner; giftige svampe, nedfaldsfrugt og havens blomsterløg udgør særlige risici for hunde, som kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Se her, hvad du skal være opmærksom på:
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum