Championnat du Monde de Pâté en croûte

Pâté en Croûte Competition 17th September 2024

Del

Kokke konkurrerer om at repræsentere Danmark til Championnat du Monde de Pâté en croûte

Den 17. september 2024 konkurrerer de bedste danske kokke på den franske ambassade i København for at finde en vinder, der kan repræsentere Danmark ved Championnat du Monde de Pâté en croûte i Lyon.

Konkurrencen er arrangeret af champagneproducenten Yvonne Seier Christensen og kokken Francis Cardenau.

Syv danske restauranter deltager i konkurrencen. Begivenheden skal vise Danmarks kulinariske talent på en global scene.

Om mindre end en uge offentliggøres Danmarksmesteren i en af det franske køkkens helt store klassikere, som afslutning på en prestigefyldt og hård konkurrence, der for første gang afholdes i Danmark.

Vinderen repræsenterer Danmark ved den 15. udgave af Championnat du Monde de Pâté en croûte.

Begivenheden forventes at blive et af årets højdepunkter på den danske gastronomiske scene og afholdes på den franske ambassade tirsdag den 17. september kl. 16.00.

Vinderen mødes med kokkefagets helt store mestre, udvalgt via regionale mesterskaber i Nordamerika, Sydamerika, Asien og Europa, til Grand Finale i Lyon den 2. december 2024 under ledelse af den anerkendte fransk-danske kok Francis Cardenau.

Dommerne inkluderer en ‘Who’s Who’ af anerkendte danske kokke og gastronomiske fagfolk, ledet af kokken Christophe Marguin, præsident for Toques Blanches Lyonnaises og for La Confrérie du Pâté-Croûte et, som fik ideen sammen med tre venner Arnaud Bernollin , Audrey Merle og Gilles Demange til denne unikke konkurrence for 15 år siden.

Marguin vil også stå i spidsen for juryen med verdensmesterkokken Daniel Gobet.

Medarrangør og champagneproducenten Yvonne Seier Christensen kommenterede:

”At holde nationale Championnat-finaler i Danmark er en unik chance for Danmark for at vise de bedste danske kokkes færdigheder på en global scene. Danmark har en enestående mulighed for at demonstrere de betydelige færdigheder og den dybde af talent, vi har i vores kokke og fine-dining-professionelle. Vi håber også, at konkurrencen giver nye danske kokke og gastronomer mulighed for at udforske den franske kulinariske tradition yderligere, ære dens lysende stjerner og fortsætte den danske påskønnelse af den franske arv.”

Danske kokke fra syv restauranter deltager i udvælgelseskonkurrencen: - Bistro Boheme (Per Thøstesen), Falsled Kro (Kasper Hasse), Restaurant Jordnær (Tina og Eric Kragh Vildgaard), Restaurant Maison (Karen Bech), Nimb Brasserie (Taylor Nebor og Jonas Holm) , Restaurant Salon (Julian Elkjær) og Sortebro Kro (John Koefod).

TID OG STED:

Tirsdag den 17. september 2024 kl. 16.00
Kongens Nytorv 4, 1050 København K

Kontakt: patecroute@patecroute.dk

Tilmelding nødvendig senest den 16. september kl. 12.00 til Nathalie Deramat: Tlf.: 33 67 01 16 / nathalie.deramat@diplomatie.gouv.fr

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Championnat du Monde de Pâté en croûte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Championnat du Monde de Pâté en croûte

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye