Danske Regioner

Stort fald i ventetider til behandling

Del

Den gennemsnitlige ventetid til behandling er faldet til 40 dage i 2. kvartal 2024. Ventetiden er nu på sit laveste niveau siden 2021.

Ventetiden til behandling er faldet fra 44 til 40 dage i gennemsnit
Ventetiden til behandling er faldet fra 44 til 40 dage i gennemsnit Danske Regioner

I alle fem regioner er ventetiden til behandling i somatikken faldet fra 1. til 2. kvartal 2024. Samlet set er den gennemsnitlige ventetid på tværs af landet faldet med fire dage fra 44 til 40.

Regionernes arbejde med at normalisere ventetiderne er dermed foran den plan, som Danske Regioner har lagt sammen med regeringen.

Danske Regioners formand, Anders Kühnau glæder sig på patienternes vegne over faldet.  

- Det er rigtig godt nyt for patienterne. De faldende ventetider viser, at den store indsats ude på afdelingerne bærer frugt. Vi har håbet, at der på et tidspunkt ville komme en ”ketchup-effekt med et stort fald i ventetiderne. Jeg er meget glad for, at det nu er sket, siger Anders Kühnau.

Endnu flere patienter får behandling

I alt havde 151.793 behandlingsforløb opstart i 2. kvartal 2024. Det er 9 pct. flere forløb end samme kvartal sidste år. Samtidig med faldet i ventetid, er der dermed endnu flere patienter, som får behandling.

Derfor ser Anders Kühnau positivt på muligheden for at nå målet for akutplanen, hvor målet er at normalisere ventetiden til behandling til det niveau, der var før covid-19-epidemien ramte Danmark.

- Vi har længe kunnet se, at der var højere aktivitet på hospitalerne, og der er heldigvis rigtig mange patienter, som er kommet i gang med behandlingen i 2. kvartal. Nu skal vi fortsætte det gode arbejde, og så tror jeg også, at vi kommer hele vejen tilbage til niveauet fra før covid-19, siger Anders Kühnau.

Overholdelsen af udredningsretten stiger også

Ud over at regionerne allerede længe har været på det aftalte niveau for aktivitet, er også overholdelsen af udredningsretten markant forbedret. Siden midten af 2023 er overholdelsen steget med to procentpoint per kvartal.

I 79 pct. af alle somatiske forløb blev udredningsretten overholdt i 2. kvartal, hvilket er i tråd med akutplanens målsætning.

Aftalen om akutplanen mellem regeringen og Danske Regioner blev indgået i februar 2023. Ifølge aftalen skal ventetiderne være normaliseret inden udgangen af 2024.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Ventetiden til behandling er faldet fra 44 til 40 dage i gennemsnit
Ventetiden til behandling er faldet fra 44 til 40 dage i gennemsnit
Danske Regioner
Download

Om Danske Regioner

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye