Så mange hunde er alene hjemme
Under pandemien planlagde tæt på hver femte hundeejer at tage deres hund med på arbejde, når arbejdslivet igen blev normaliseret. Sådan er det ikke gået: En ny undersøgelse viser, at kun 2 procent tager deres hund med på arbejde. Professionelle hundepassere bliver heller ikke benyttet i samme omfang som planlagt. Det er en helt anden løsning, der er danske hundeejeres foretrukne.
Mange danskere benyttede coronapandemien og den ekstra tid hjemme til at inkludere et nyt familiemedlem på fire poter i hjem og hjerte. Samtidig planlagde tæt på hver femte hundeejer under pandemien at tage deres hund med på arbejde, når arbejdslivet med tiden vendte tilbage til normale rutiner.
Men sådan er det ikke gået: Resultatet af ny undersøgelse foretaget af Agria Dyreforsikring viser en markant forskel fra den tidligere forventning, hvor mange håbede på mere fleksible arbejdsforhold og muligheden for at tage deres firbenede venner med sig:
En undersøgelse foretaget i efteråret 2022 viste, at hele 20 procent af hundeejerne havde mulighed for at tage deres hund med på arbejde. Den nye undersøgelse viser, at der er langt færre, der udnytter denne mulighed i dag. Kun 2 procent af de danske hundeejere angiver, at de benytter sig af muligheden for at tage deres hund med på arbejde.
- Umiddelbart efter pandemien var der mange nye hundeejere i Danmark, som ikke havde fået vænnet deres hunde til at være alene, og måske derfor sigtede deres ejere mod tage dem med på arbejde. Jeg håber, at vi kan tolke de nye resultater som et tegn på, at flere hundeejere er lykkedes med deres alene-hjemmetræning, siger Tine Stabell, administrerende direktør i Agria.
Alene hjemme
- Det mest almindelige svar på spørgsmålet om, hvor hunden opholder sig, mens danskerne er på job, er, at hunden er alene hjemme, siger Tine Stabell, direktør i Agria.
Undersøgelsen viser, at langt de fleste lader hunden blive hjemme, mens de er på arbejde. Hele 59 procent angav dette. 23 procent svarede, at de arbejder hjemmefra, er pensionister eller ikke arbejder.
Undersøgelsen belyser også, hvordan danske hundeejere vælger at organisere deres hverdag:
For 9 procent af hundeejernes vedkommende er venner, familie og gode naboer de ”hundelivliner”, der hjælper med opsyn og gåture i hverdagen.
Kun 2 procent tager hjem fra job i løbet af dagen for at lufte hunden, og ligeledes er det kun 2 procent, der benytter sig af hhv. professionelle hundeluftere eller hundebørnehaver.
Kontorhunden nedsætter stress
- Det er de færreste hunde, som trives med at være alene 8 timer om dagen. De fleste kan lære at acceptere det, men det stiller krav til ejer om, at man så prioriterer hunden i de timer, man er sammen med den. I Sverige må hunde ikke være alene mere end 6 timer om dagen – det bør vi skele til i Danmark og søge at nedsætte vores hundes alenetid mest muligt, mener Tine Stabell, som tilføjer:
- Det forsvindende lille antal danskere, der tager hunden med på arbejde, viser, at selv om ønsket om fleksible og hundevenlige arbejdspladser findes, er realiteten en anden for de fleste.
Og det er ærgerligt, mener hun, for kontorhunden er en rigtig god idé - også for kolleger og ledelse:
- Det er stressnedsættende for den medarbejder, der er hundeejer, fordi man har øget fleksibilitet, hvis man kan tage hunden med på job. Så behøver man ikke at skulle skynde sig hjem for at lufte hund. Samtidig er hunde en icebreaker. Uanset om man arbejder i lagerhallen eller på direktørgangen kan man mødes i samtale om den her hund. Men det er selvfølgelig afgørende, at hunden trives på kontoret, siger Tine Stabell, der fortæller, at der på Agrias kontor i Solrød er helt op til ti medarbejdere, der jævnligt medbringer deres hunde. Hun er selv en af dem.
- Jeg har min hund, Da Vinci, med hver dag. Dagene er ofte travle, og derfor er det rart, at jeg bliver tvunget til at tage nogle pauser i løbet af dagen, når Da Vinci skal luftes. Derudover er han en god icebreaker, der skaber god stemning.
Hun pointerer, at der naturligvis skal tages hensyn til alle på arbejdspladsen, og ”kontorhundene” må naturligvis ikke løbe rundt, gø eller konstant bide i pivedyr.
- Vi mærker, at vores firbenede kolleger er med til at skabe sammenhold, og de spreder en masse glæde, siger Tine Stabell.
Undersøgelsen blev foretaget af Xtreme for Agria i november 2023. 442 hundeejere deltog i undersøgelsen.
Fakta:
- 59% lader hunden være alene hjemme, når de tager på arbejde.
- 23% er hjemme hos hunden, enten fordi de arbejder hjemmefra eller er pensioneret/arbejder ikke.
- 9% får venner eller familie til at se efter hunden.
- 2% tager hunden med på job.
- 2% lader hunden være udenfor/i haven og har derfor ikke brug for at få nogen til at se efter hunden, mens de er på arbejde.
- 2% tager hjem og lufter hunden i løbet af arbejdsdagen.
- 2% har hyret en hundelufter, der lufter hunden i løbet af arbejdsdagen.
- 1% får passet hunden professionelt, f.eks. i en pension eller ”hundebørnehave”.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907anne@orholt.dkLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder
Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Tendens eller tosset: Danskernes afdøde kæledyr ender i urner og smykker29.10.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at kæledyr i stigende grad er blevet fuldgyldige familiemedlemmer, er der sket en markant ændring i, hvordan vi håndterer deres efterliv: Danskerne vælger i stigende grad at få kremereret deres kæledyr frem for at begrave det under æbletræet eller lade dyrlægen bortskaffe det. Men at beholde kæledyrs jordiske rester er da lidt tosset… Eller er det?
Pas på din hund i efteråret22.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Naturen viser sig fra sin allersmukkeste side, når temperaturen falder, og efteråret melder sin ankomst. Men med det køligere vejr følger flere potentielle farer for vores firbenede venner; giftige svampe, nedfaldsfrugt og havens blomsterløg udgør særlige risici for hunde, som kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Se her, hvad du skal være opmærksom på:
Kan dine firbenede venner ses i trafikken?18.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Efterårsmørket er over os, og det betyder øget risiko for både to- og firbenede trafikanter. Når vi skifter fra sommertid til vintertid den sidste søndag i oktober, bliver synlighed i trafikken endnu vigtigere – især for de ”bløde, firbenede trafikanter”, der nemt overses i skumringen og de mørke timer; her er en refleks en nem og billig måde at forebygge påkørsler og endda redde en hunds eller kats liv.
Ræk en pote ud til hjemløse katte9.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Katten er det næstmest populære kæledyr i Danmark. Alligevel lever tusindvis af danske katte i baggårde, udhuse og grøftekanter, mens de heldigste finder vej til et internat til formidling. Det vil Agria sætte fokus på og inviterer derfor på en årlig tilbagevendende ”velgørende catwalk” til fordel for Dyreværnets arbejde med hjemløse katte.
Ny forskning: Håb for sundere hunde8.10.2024 08:19:21 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt studie udført på 180 engelske cocker spaniels viser, at hundefoder beriget med aminosyren taurin sandsynligvis vil kunne forhindre hjertesygdomme hos mange hunde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum