Lars Weiss bliver overborgmester i København

Del

Partier på Københavns Rådhus har udpeget Lars Weiss som ny overborgmester. Han tiltræder formelt efter Borgerrepræsentationens møde d. 19. september og frem til udgangen af 2025.

Københavns Kommune

Det står nu klart, hvem der skal være overborgmester i København, efter forhenværende overborgmester Sophie Hæstorp Andersen er tiltrådt som social- og boligminister. Det har været op til partierne i den store valggruppe, dannet af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance efter kommunalvalget i 2021, at udpege, hvem der skal træde i hendes sted.

Store valggruppe udpeger Lars Weiss fra Socialdemokratiet, der allerede har erfaring med embedet. Den 53-årige socialdemokrat tog over efter Frank Jensen i oktober 2020 og sad på posten som overborgmester frem til udgangen af 2021. 

”Jeg går til jobbet som overborgmester, som jeg gjorde første gang. Godt hjulpet på vej af mine mange år på Rådhuset, er mit fokus meget klart; at udvikle København ansvarligt og skabe en endnu bedre by at leve og bo i for københavnerne,” siger Lars Weiss og fortsætter:

”Jeg vil gerne sige tak til partierne for tilliden. Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den og drive Københavns Kommune fremad baseret på en sund økonomi, brede forlig og et godt samarbejde på Rådhuset.”

Valget af overborgmesteren sker ved forholdstalsvalg og indebærer, at det ikke er til afstemning i Borgerrepræsentationen, men bringes til Borgerrepræsentationens efterretning d. 19. september. Herefter er Lars Weiss overborgmester og forperson for Borgerrepræsentationen og Økonomiudvalget.

Lars Weiss blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation for første gang ved kommunalvalget i 2009 og har arbejdet for byens udvikling lige siden. I løbet af sine knap 15 år i kommunalpolitik, har han haft adskillige ansvarsområder på Københavns Rådhus.

Udover posten som overborgmester, har han blandt andet været medlem af Økonomiudvalget, Teknik- og Miljøudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget, ligesom han har haft forskellige bestyrelsesposter i blandt andet HOFOR, Amager Ressourcecenter og Metroselskabet.

Lars Weiss er 53 år gammel, uddannet økonom fra Københavns Universitet med tillægsuddannelse i Kommunikation fra DMJX.

Pressekontakt 

Presserådgiver Julie Bender Thomsen, 23376077, T53E@kk.dk

Nøgleord

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye